Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


31 elo 2018
Opintojen vaihtaminen
Hei, Opiskelen tällä hetkellä toisen asteen tutkintoa ja olen epävarma alasta. Haluaisin vaihtaa graafiseen suunnitteluun tai samaan aikaa etäopiskella tätä. En haluaisi kokonaan hypätä toiseen alaan ja jättää muita opintoja kesken. Olisi kiva tietää, jos löytyy jonkunlaisia etäopiskeluvaihtoehtoja tälle alalle. Asun pk-seudulla.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. 

Opintojen vaihtaminen toiselle alalle toki onnistuu. Kahden eri tutkinnon opiskeleminen samanaikaisesti onnistuu toki myös, mutta silloin tosiaan vähintään toinen olisi opiskeltava etä- tai monimuotototeutuksena. Näistä asioista kannattaa ehdottomasti keskustella oman oppilaitoksesi opon kanssa. Hän osaa neuvoa sinua parhaiten.

Graafisen suunnittelun tutkintoja voit selata sivustoltamme, josta voit suodattaa tutkintoja päivämäärän, toteutustavan sekä paikkakunnan mukaan.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

19 kesä 2018
Laboratorioalalle oppisopimuksella
Hei!

MInua kiinnostaisi laboratorioanalyytikon tutkinto, mutta mietin, olisiko tutkintoa mahdollista suorittaa jossain oppisopimuksella?

Vastaus

Hei,

laboratorioanalyytikon tutkinto on ammattikorkeakoulututkinto. Ammattikorkeakoulututkintoa ei voi suorittaa oppisopimuksella. Oppisopimuksella voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. 

Jos laboratorioala kiinnostaa, on tarjolla myös ammattiopistopohjaisia alan koulutuksia, jotka sen sijaan voi suorittaa oppisopimuksella. Esimerkiksi laborantti tai välinehuoltaja voisi olla tällainen koulutus. Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen vaatii, että alan työpaikka on valmiina.

Toivottavasti löydät itsellesi sopivan koulutuksen!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

18 kesä 2018
Obduktiopreparaattoriksi kouluttautuminen
Hei,
Lukioajoista on jo tovi mennyt ja olen tehnyt monen alan hommia. Viimeiset 20 vuotta sairaalan päivystyksessä traumahoitajana, joka lienee perushoitajan ja lääkintävaksin yhdistelmä eli ensihoidon lähihoitaja. Yhä enemmän kiinnostaa obduktio (olen joitakin käynyt seuraamassa). Onko 50v+ mahdollista hakeutua (näyttö)koulutukseen pk-seudulla?

Vastaus

Hei,

kiitos kysymyksestäsi! 

Obduktiopreparaattorin ​ammattitutkinto on useimmiten näyttötutkinto. Se suoritetaan osoittamalla osaaminen tutkintotilaisuuksissa käytännön työssä ja toiminnassa. Työtaustasi perusteella voisit hyvinkin jatkaa opintoja ja kouluttautua obduktiopreparaattoriksi. Kannattaa keskustella koulutusta järjestävien oppilaitosten kanssa ja tiedustella, mikä olisi paras tapa suorittaa opinnot.

Pk-seudulla koulutusta järjestetään heikosti. Mahdollisuuksista suorittaa tutkinto näyttötutkintona kannattaa kysellä eri ammattioppilaitoksilta. Järvenpäässä Keuda on ainakin järjestänyt obduktiopreparaattorin koulutusta oppisopimuksella.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

  Etsi sinua
  kiinnostava koulutus

  Lähetä oppilaitokselle
  yhteydenottopyyntö

  Oppilaitos vastaa
  kysymyksiisi