Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus


16 marras 2022
Opettajien kelpoisuusvaatimukset
Hei!
Joskus pääsi opettamaan myös peruskouluun kun oli valmistunut ammatillisesta korkeakoulusta. Minä vuonna oli tähän viimeinen mahdollisuus?

Vastaus

Hei,

Opettajia koulutetaan yliopistossa ja ammatillisessa opettajakorkeakoulussa. Lastentarhanopettajaksi, peruskoulun ja lukion opettajaksi voi opiskella useissa yliopistoissa.

Opettajien kelpoisuudesta on säädetty asetuksessa. Opettajien tehtäviin vaaditaan muiden kelpoisuusehtojen lisäksi 60 opintopisteen laajuiset opettajan pedagogiset opinnot. Pedagogiset opinnot yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa antavat yleisen pedagogisen kelpoisuuden, eli niiden jälkeen voi työskennellä opettajana eri oppilaitoksissa. 

Valitettavasti en osaa antaa tarkkaa vuosilukua, jolloin kelpoisuusvaatimusten muutos on tullut voimaan. 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

31 tammi 2021
Merkonomiksi opiskelu
Moikka. Olen kaupan alalla työskennellyt 7 vuotta. Minulla on parturi-kampaajan opinnot vain taustalla ja nyt minua on ruvennut kiinnostamaan kirjanpito ja palkanlaskenta. Mitä kautta se onnistuisi parhaiten työn ohessa ja minkälainen tutkinto? Merkonomi vai jokin muu?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestä. Paras tapa olisi varmastikin suorittaa liiketoiminnan perustutkinto tai mahdollisesti liiketoiminnan ammattitutkinto, sillä sinulla on ilmeisesti jo aiempi tutkinto ja työkokemusta. Liiketoiminnan ammatillista koulutusta järjestävät useimmat ammatilliset oppilaitokset. Mikäli sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.

Lisätietoja eri vaihtoehdoista kannattaa kysellä oman alueesi ammatillista opetusta järjestäviltä oppilaitoksilta. Oppilaitoksen kanssa voit keskustella myös mahdollisuuksistasi suorittaa koulutus työn ohella.

Mukavaa talven jatkoa!

studentum.fi

31 elo 2018
Opintojen vaihtaminen
Hei, Opiskelen tällä hetkellä toisen asteen tutkintoa ja olen epävarma alasta. Haluaisin vaihtaa graafiseen suunnitteluun tai samaan aikaa etäopiskella tätä. En haluaisi kokonaan hypätä toiseen alaan ja jättää muita opintoja kesken. Olisi kiva tietää, jos löytyy jonkunlaisia etäopiskeluvaihtoehtoja tälle alalle. Asun pk-seudulla.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. 

Opintojen vaihtaminen toiselle alalle toki onnistuu. Kahden eri tutkinnon opiskeleminen samanaikaisesti onnistuu toki myös, mutta silloin tosiaan vähintään toinen olisi opiskeltava etä- tai monimuotototeutuksena. Näistä asioista kannattaa ehdottomasti keskustella oman oppilaitoksesi opon kanssa. Hän osaa neuvoa sinua parhaiten.

Graafisen suunnittelun tutkintoja voit selata sivustoltamme, josta voit suodattaa tutkintoja päivämäärän, toteutustavan sekä paikkakunnan mukaan.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

  Etsi sinua
  kiinnostava koulutus

  Lähetä oppilaitokselle
  yhteydenottopyyntö

  Oppilaitos vastaa
  kysymyksiisi