Aikuiskoulutus

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!

Etsi

Aihealue
Kysymyksiä

Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Aikuiskoulutus

31 tammi 2021
Merkonomiksi opiskelu
Moikka. Olen kaupan alalla työskennellyt 7 vuotta. Minulla on parturi-kampaajan opinnot vain taustalla ja nyt minua on ruvennut kiinnostamaan kirjanpito ja palkanlaskenta. Mitä kautta se onnistuisi parhaiten työn ohessa ja minkälainen tutkinto? Merkonomi vai jokin muu?

Hei,

Kiitos kysymyksestä. Paras tapa olisi varmastikin suorittaa liiketoiminnan perustutkinto tai mahdollisesti liiketoiminnan ammattitutkinto, sillä sinulla on ilmeisesti jo aiempi tutkinto ja työkokemusta. Liiketoiminnan ammatillista koulutusta järjestävät useimmat ammatilliset oppilaitokset. Mikäli sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella.

Lisätietoja eri vaihtoehdoista kannattaa kysellä oman alueesi ammatillista opetusta järjestäviltä oppilaitoksilta. Oppilaitoksen kanssa voit keskustella myös mahdollisuuksistasi suorittaa koulutus työn ohella.

Mukavaa talven jatkoa!

studentum.fi

31 elo 2018
Opintojen vaihtaminen
Hei, Opiskelen tällä hetkellä toisen asteen tutkintoa ja olen epävarma alasta. Haluaisin vaihtaa graafiseen suunnitteluun tai samaan aikaa etäopiskella tätä. En haluaisi kokonaan hypätä toiseen alaan ja jättää muita opintoja kesken. Olisi kiva tietää, jos löytyy jonkunlaisia etäopiskeluvaihtoehtoja tälle alalle. Asun pk-seudulla.

Kiitos viestistäsi.

Opintojen vaihtaminen toiselle alalle toki onnistuu. Kahden eri tutkinnon opiskeleminen samanaikaisesti onnistuu toki myös, mutta silloin tosiaan vähintään toinen olisi opiskeltava etä- tai monimuotototeutuksena. Näistä asioista kannattaa ehdottomasti keskustella oman oppilaitoksesi opon kanssa. Hän osaa neuvoa sinua parhaiten.

Graafisen suunnittelun tutkintoja voit selata sivustoltamme, josta voit suodattaa tutkintoja päivämäärän, toteutustavan sekä paikkakunnan mukaan.

Tsemppiä opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

19 kesä 2018
Laboratorioalalle oppisopimuksella
Hei!

MInua kiinnostaisi laboratorioanalyytikon tutkinto, mutta mietin, olisiko tutkintoa mahdollista suorittaa jossain oppisopimuksella?

Hei,

laboratorioanalyytikon tutkinto on ammattikorkeakoulututkinto. Ammattikorkeakoulututkintoa ei voi suorittaa oppisopimuksella. Oppisopimuksella voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Jos laboratorioala kiinnostaa, on tarjolla myös ammattiopistopohjaisia alan koulutuksia, jotka sen sijaan voi suorittaa oppisopimuksella. Esimerkiksi laborantti tai välinehuoltaja voisi olla tällainen koulutus. Oppisopimuskoulutukseen hakeutuminen vaatii, että alan työpaikka on valmiina.

Toivottavasti löydät itsellesi sopivan koulutuksen!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
NÄIN SIVUSTOMME TOIMII

Etsi sinua