Ammatilliset perustutkinnot

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | monimuotokoulutus

Ammattiopisto Tavastia, paikassa Hämeenlinna
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | monimuotokoulutus

Liiketoiminnan perustutkinto

Voit hakea opiskelijaksi liiketoiminnan perustutkintoon, jos olet suorittanut peruskoulun ja olet kiinnostunut liiketoiminnan ja kaupan ammateista sekä asiakaspalvelusta. Voit olla myös käynyt lukion, työskennellyt jo kaupan alalla tai olla alanvaihtaja.

Merkonomeja tarvitaan työelämässä liiketoiminnan osaajina kaikilla aloilla. Valmistuttuasi merkonomiksi sinulla on osaaminen asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä talouden hallinnasta. Sinulla on monipuolinen kielitaito, ja osaat toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Merkonomina voit työskennellä esimerkiksi myyjänä, pankkitoimihenkilönä, vakuutusvirkailijana, myyntineuvottelijana, myyntisihteerinä, kirjanpitäjänä, laskuttajana, reskontranhoitajana tai palkanlaskijana. Voit myös toimia yrittäjänä tai kehittyä lähiesimiestehtäviin.

Suoritettuasi tutkinnon voit hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Aktiiviselle opiskelijalle on mahdollisuus sisällyttää jatko-opintopolun muodossa opintoja Hämeen ammattikorkeakoululle myös jo merkonomiopintojen aikana.

Pystyt itse vaikuttamaan opintopolkuusi ja opiskeluaikaasi. Hyödynnämme mahdolliset aiemmat opintosi tunnistamalla ja tunnustamalla niistä osaamistasi myös tähän tutkintoon.  Suunniteltu kesto monimuotokoulutuksessa on keskimäärin 1,5–2 vuotta. Koulutukseen sisältyy ensimmäisen lukuvuoden aikana lähiopiskelua keskimäärin joka toinen viikko 3 päivänä ja lisäksi etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Hakeminen

Jatkuva haku

(hakuaika 18.4.—7.8.2022)

Oppisopimus

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna alan oppisopimustyöpaikka.

Koulutuspaikka

Hattelmalantie 8, A-rakennus, Hämeenlinna.

Työpaikalla tapahtuvan oppimisen paikkaan voit itse vaikuttaa. Jos sinulla on alan työpaikka tai saat sen opiskelujen aikana, voit suorittaa tutkintosi loppuun oppisopimuksella. Opintoihin mukaan pääsemisessä auttaa, jos sinulla on jo tiedossa työpaikka, jonne voit sijoittua joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella uusia alan tehtäviä oppimaan.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta.

Muille kuin oppivelvollisille saattaa tulla pieniä kuluja oppimateriaaleista. Oma tietokone helpottaa opintoja. Monimuotokoulutukseen valittujen opiskelijoiden on mahdollista ostaa itselle koulun kautta keskitetysti uusi tehokas kannettava tietokone, josta koulu maksaa osan.

Toisen asteen koulutusta koskeva oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021. Oppivelvollisia ovat asteittain pääsääntöisesti perusopetuksen päättävät nuoret. Oppivelvollisille ei tule kustannuksia koulutuksesta eikä opiskelun edellyttämistä materiaaleista, työvälineistä, -asuista tai -aineista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi | monimuotokoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Ammattiopisto Tavastia sosiaalisessa mediassa