Erikoisammattitutkinnot

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Ammattiopisto Tavastia, paikassa Hämeenlinna
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa kohdata ikääntyneen ihmisen tasavertaisena erilaisissa toimintaympäristöissä. Tutkinnon suorittanut osaa kartoittaa ikääntyneen ihmisen elämänkulun ja toimia erilaisissa vanhustyön ydintyöprosesseissa eettisiä toimintaperiaatteita ja vanhustyötä ohjaavia säädöksiä ja ohjeita noudattaen.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa ohjata ikääntynyttä ihmistä ja hänen läheisiään arkiteknologian käytössä sekä kertoa hyvinvointiteknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista toimintakykyisyyden ja turvallisuuden edistämiseksi. Lisäksi tutkinnon suorittanut tiedostaa verkostotyöskentelyn merkityksen ja osaa integroida työprosesseihin laadukkaan, tavoitteellisen, taloudellisen ja kestävän kehityksen mukaisen kehittämistyön.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon sisältö

Vanhustyön erikoisammattitutkinto sisältää

Ammatilliset tutkinnon osat

  • Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen 60 osp
  • Ikääntyneen ihmisen asioiden hoitamisessa tukeminen 30 osp

Valinnaisia tutkinnon osat

  • Gerontologinen hoitotyö 60 osp
  • Vastuuhenkilönä vanhustyössä toimiminen 30 osp

Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opintoja ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Tutkinnon osissa vaadittava ammattitaito osoitetaan näytöissä. Opinnot kestävät noin 2-2,5 vuotta.

Tutkinnon suorittanut työelämässä

Ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisalan suorittanut ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja (EAT) osaa ohjata ikääntynyttä ihmistä ja hänen läheisiään asioiden hoitamisessa sekä palvelujen tarkoituksenmukaisessa käytössä.

Hän osaa kartoittaa ikääntyneen ihmisen elämänkulun ja toimia erilaisissa vanhustyön ydintyöprosesseissa eettisiä toimintaperiaatteita ja vanhustyötä ohjaavia säädöksiä ja ohjeita noudattaen.

Ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisalan suorittanut osaa ohjata ikääntynyttä ihmistä ja hänen läheisiään teknologian käytössä sekä kertoa teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista toimintakykyisyyden ja turvallisuuden edistämiseksi.

Osaamisalan suorittaneella on myös osaamista kehittää ikääntyneiden palveluja. Ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisalan suorittanut tiedostaa verkostotyöskentelyn merkityksen ja osaa integroida työprosesseihin laadukkaan, tavoitteellisen, taloudellisen ja kestävän kehityksen mukaisen kehittämistyön.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Hämeenlinna
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutkseen haetaan jatkuvassa haussa. Oppisopimuskoulutukseen voit hakea vain, jos sinulla on sovittuna oppisopimustyöpaikka.

Tutkinto / todistus

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 250 € (voidaan maksaa erissä). Oppisopimuskoulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Ammattiopisto Tavastia sosiaalisessa mediassa

Ammattiopisto Tavastia
Hattelmalantie 8
13101 Hämeenlinna

Ammattiopisto Tavastia

Ammattiopisto Tavastia tarjoaa joustavan väylän ammattiin ja työelämään sekä lukuisia vaihtoehtoja ammattitaidon syventämiseen ja elinikäiseen oppimiseen. Meillä opiskelee päivittäin noin 3 000 ammatillista tutkintoa suorittavaa opiskelijaa, joilla jokaisella on yksilöllinen ja itselle parhaiten sopiva suunnitelma ammattiunelman saavuttamiseksi. Ammattiopisto Tavastian opinnot tapahtuvat...

Lue lisää oppilaitoksesta Ammattiopisto Tavastia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu