AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus | monimuotototeutus

Haaga-Helia, paikassa Helsinki
Pituus
1,5 vuotta
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
1,5 vuotta
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Videoesittely

Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus | monimuotototeutus

Haaga-Helia Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa voi suorittaa ammatillisen opinto-ohjaajan koulutuksen. Koulutus pätevöittää opinto-ohjauksen tehtäviin kaikille kouluasteille Suomessa.

Opinto-ohjaajilla on oppilaitoksissa ja yhteiskunnassa tärkeä rooli. Ohjauksen perustehtävänä on toimia yksilöiden ja yhteisöjen tukena, kun erilaisissa elämäntilanteissa tehdään koulutusta, työuria ja tulevaisuutta koskevia päätöksiä. Ammatillisen opinto-ohjaajan opinnot tuottavat asiantuntemusta, jolle on käyttöä ja tehtäviä kaikissa ohjaustyön tehtävissä.

Ammatilliset opinto-ohjaajat toimivat ammatillisten oppilaitosten, aikuisoppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opinto-ohjauksen tehtävissä. Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus antaa kelpoisuuden perusopetuksen ja lukion opinto-ohjauksen tehtäviin, kun pohjakoulutuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Koulutus antaa myös hyviä valmiuksia toimia yritysten henkilöstökoulutuksessa ja asiantuntijatehtävissä.

Koulutuksen toteutus

Ammatillisen opinto-ohjaajan opinnot ovat laajuudeltaan 60 opintopistettä. Voit opiskella työn ohessa ja valmistua joustavasti 12–18 kuukaudessa. Opinnoissa vuorottelevat lähiopetus, verkko-opiskelu, vertaisryhmissä työskentely, itsenäisesti suoritettavat tehtävät ja ryhmätehtävät. Ohjausharjoittelussa osaamista päästään kehittämään käytännössä.

Koulutus on jatkokoulutusta. Opiskelijat opinto-ohjaajakoulutuksessa ovat pedagogisen kelpoisuuden omaavia ammattilaisia, joilla on aikaisempaa kokemusta opetus- ja ohjaustyöstä.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Hakijalla tulee olla joko ammatillisten tai yhteisten opintojen opettajan kelpoisuus.

Tutkinto / todistus

Ammatillisen opinto-ohjaajan opinnot eivät ole tutkintoon johtavaa koulutusta.

Valmistuneiden nimikkeitä: Opinto-ohjaaja, oppilaanohjaaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ammatillinen opinto-ohjaajankoulutus | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Haaga-Helia Twitterissä ja Facebookissa