AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Tulkki (AMK) | tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus | monimuotototeutus

Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Tulkki (AMK) | tulkkaus ja kommunikaatio-ohjaus | monimuotototeutus

Tulkki (AMK) -koulutuksessa opiskelija voi suuntautua puhevammaisten tulkkaukseen ja/tai kommunikaatio-ohjaukseen. Koulutuksessa harjaannutetaan kommunikaatiota tukevaa tulkkausta, vaihtoehtoisten kommunikaatiomenetelmien osaamista, vuorovaikutusosaamista, kulttuuri- ja toimintaympäristöosaamista sekä tulkin ammatillista osaamista. 

Puhevammaisten tulkki tulkkaa kielensisäisesti eli suomesta suomeksi. Tulkki selventää asiakkaan puhetta tai muokkaa asiakkaan monikanavaisen ilmaisun – esimerkiksi ilmeet, eleet, puheen, katseen tai osoitukset – selkeiksi lauseiksi. 

Kommunikaatio-ohjaus on puhevammaisille suunnattua sopeutumisvalmennusta, jonka tavoitteena on luoda puhevammaiselle ja hänen lähipiirilleen yhteinen kieli ja kommunikaatiokeino. Erilaisia puhetta tukevia ja korvaavia kommunikointikeinoja ovat mm. selkoilmaisu, tukiviittomat, kuvakommunikointi (esim. kommunikointisovelluksien tai -kansioiden avulla) ja kehollinen viestintä. Kommunikaatio-ohjauksen koulutuskokonaisuus on tässä laajuudessaan vielä melko tuore koulutus. Koulutuksesta valmistuvien ammattilaisten tarve tulee kuitenkin lähivuosina kasvamaan, kun kielellisesti saavutettavia palveluja ryhdytään toteuttamaan yhteiskunnassamme aktiivisemmin. 

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Kuopio
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tulkki (AMK)

Humanistinen ammattikorkeakoulu
Ilkantie 4
00400 Helsinki

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Humak on valtakunnallinen ammattikorkeakoulu. Toimipisteet sijaitsevat Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Jyväskylässä, Kuopiossa ja Turussa.  Laajan verkkokoulutuksen ansiosta Humak tarjoaa tutkintoon johtavaa koulutusta käytännössä kaikkialla Suomessa. Humakissa on yli 2400 opiskelijaa, jotka opiskelevat päiväopintoina kampuksilla, monimuoto-opintoina tai suorittavat tutkintonsa kokonaan...

Lue lisää oppilaitoksesta Humanistinen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu