Näyttää 1-20 koulutusta 59 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Lowest relevance
  • = Mukana kevään yhteishaussa
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 59 tuloksesta
1
2
3

Kielten ja kirjallisuuden koulutus

Jos olet päättänyt opiskella kieliä tai kirjallisuutta, on sinulla lukuisia vaihtoehtoja mistä valita. Suomessa kieliopintoja tarjotaan monella eri koulutustasolla ja myös kieliopinnot ulkomailla yleistyvät entisestään. 

Mahdollisuutta kielten opiskeluun etänä tai verkossa ei myöskään kannata unohtaa, jos haluat opiskelun olevan vapaampaa ja helposti järjestettävissä esimerkiksi työnteon ohessa. Myös kirjallisuuden alalla tarjotaan lukuisia mielenkiintoisia opiskeluvaihtoehtoja. 

Kirjallisuuden opiskelu

Kirjallisuuden opinnot soveltuvat sekä kirjallisuuden harrastajille että siitä ammatillisesti kiinnostuneille. Kirjallisuus soveltuu pääaineeksi mm. äidinkielen opettajiksi ja kirjallisuuden tutkijoiksi aikoville, kustannus- ja kirjastoalalle sekä kirjallisuus- ja teatterikriitikoiksi hakeutuville. Kirjallisuuden opinnoista on hyötyä kulttuurin tuntemusta edellyttävissä tehtävissä, ja opinnot sopivat erinomaisesti mm. journalistin, suomentajan tai kustannusalan tehtäviin aikoville tai alalla jo toimiville. 

Muita tavanomaisia kirjallisuuden opiskelijoiden tulevia ammatteja ovat äidinkielen opettaja, kirjastonhoitaja ja tutkija. Tutkinnot, joissa kirjallisuus on pääaineena, antavat muodollisen kelpoisuuden kuntien kulttuuritoimen tehtäviin. Monet opiskelevat kirjallisuutta myös sen yleissivistävän merkityksen vuoksi. Kirjallisuuden opinnot voi liittää osaksi äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi pätevöitymistä. Kirjallisuuden perus- ja aineopinnoissa voi suuntautua joko kotimaiseen tai yleiseen kirjallisuuteen. 

Kielten opiskelu yliopistossa tai korkeakoulussa

Kielten opiskelu yliopistossa tai korkeakoulussa tarkoittaa paljon enemmän kuin vain kieliopintoja. Kielten opinnoissa tutkitaan kielen rakennetta sekä kirjallisuutta ja kulttuuria. Voit suorittaa kokonaisen tutkinnon valitsemassasi aineessa sekä samalla opiskella kieliä sivuaineena, tai haluat ehkä suorittaa koko tutkintosi englanniksi. Kieliopinnot yliopistossa ja korkeakoulussa valmistavat opiskelijaa kansainväliseen maailmaan jossa kielitaito on edellytys sekä ammatillisesti että vapaa-aikana. 

Muita koulutusvaihtoehtoja Suomessa

Mahdollisuus kielten opiskeluun ei rajoitu pelkästään yliopistoihin ja korkeakouluihin. Voit lukea kieliä esimerkiksi suomalaisissa kansanopistoissa. Kansanopistojen omilla linjoilla tarjotaan usein kieliopintoja, jonka lisäksi ammatillisen koulutuksen linjoilla voit opiskella esimerkiksi viittomakielen ohjaajaksi. Voit myös suorittaa lukion kielten opintoja tai keskittyä kielten opiskeluun kansanopistojen omilla lyhytkursseilla.

Tulkin opinnot

Tulkki tarvitsee työssään erinomaista kielitaitoa, viestintätaitoja sekä tilannetajua. Ammattikorkeakoulussa voit opiskella asioimistulkiksi, joka toimii tulkkina esimerkiksi viranomaisten ja maahanmuuttajan välisessä kanssakäymisessä. Valmistuttuaan tulkit voivat toimia monipuolisissa tehtävissä esimerkiksi valtion palveluksessa, itsenäisinä ammatinharjoittajina, käännöstoimistoissa tai järjestöissä. 

Kielten opiskelu ulkomailla

Kansainvälistyvillä työmarkkinoilla tarvitaan vankkaa ja monipuolista kielitaitoa. Kieliopinnot tarjoavat opiskelijalle välineet toimivaan kielitaitoon, jonka avulla hän pystyy jäsentämään todellisuutta ja toimimaan muuttuvissa olosuhteissa. Ulkomailla löytyy tuhansia vaihtoehtoja kielten opiskeluun jos et halua jäädä kylmään Suomeen. Kieliopintoja löytyy eri tasoilta joista voit valita omia kykyjäsi vastaavan. Kieliopinnot ulkomailla tarjoavat sinulle kielitaidon lisäksi uusia ystäviä ja kulttuurisen kokemuksen. Ulkomaan kokemuksesta on myös aina hyötyä työmarkkinoilla.

Kielimatkat

Suosituin tapa kielten opiskeluun ulkomailla on kielimatkalle lähteminen. Myös kielimatkoille lähtijöiden kielitaito testataan, jotta pääset tasoasi vastaavaan ryhmään. Lisäksi vieraita kieliä voi opiskella useissa oppilaitoksissa kielikurssien muodossa, jossa koulutuksen kesto, opiskelutahti ja hinnat vaihtelevat järjestäjän mukaan.

Vertaile koulutuksia