Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hammaslääketiede, hammaslääketieteen lisensiaatti

Itä-Suomen yliopisto
Yhteenveto
5,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kuopio
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Hammaslääketiede, hammaslääketieteen lisensiaatti

Koulutuksen tavoitteena on ammatillisesti pätevä hammaslääkäri, jonka toiminta perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja sen kriittiseen arviointiin ja soveltamiseen jokapäiväisessä työssään. Hammaslääketieteen koulutusohjelmasta valmistuvat hammaslääkärit toimivat purentaelimistön ja suun alueen diagnostiikan ja hoidon spesialisteina ja hallitsevat tarvittavan hoitoonohjauksen, toimien läheisessä yhteistyössä muun terveydenhuollon kanssa. Koulutus antaa valmiudet sekä ammatilliseen että tieteelliseen jatkokoulutukseen.

 

Hammaslääkärikoulutuksesta valmistuu diagnostiikan ja suun alueen sairauksien hoidon ammattilaisia. Opintojen alussa käydään läpi perustieteitä, tarkemmin opitaan pään ja kaulan alueen rakenteet, lisäksi perehdytään koko elimistön toimintaan solu- ja molekyylitasolla. Kolmantena vuonna aloitetaan simulaatioharjoittelun jälkeen kliinisen vaiheen potilastyöskentely modernissa opetusklinikassa, joka on varustettu alan uusimmalla teknologialla. Kliinisessä vaiheessa harjoittelua ja opetusta on myös yliopistosairaalassa ja opintojen loppuvaiheeseen sisältyvä syventävä käytännön harjoittelu suoritetaan terveyskeskuksissa.

Hammaslääkärin toimenkuvaan kuuluu esimerkiksi korjaava karieshoito, purentaelinperäisten kipujen hoito, hampaistoon ja näiden tukikudoksiin liittyvien tulehdusten hoito, purennan kuntoutus, hampaiston ja kasvoluiden kasvun ohjaus, suun alueen kirurgiset toimenpiteet sekä limakalvosairauksien diagnostiikka ja hoito. Keskeisessä roolissa on myös suusairauksien ehkäisy, joka on myös kansansairauksien ehkäisyä.

 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Hammaslääketieteen lisensiaatti

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on yksi Suomen suurimmista tiedeyliopistoista. Opiskelijoita on noin 15 000, ja yliopisto työllistää lähes 2 800 henkilöä. Kampukset ovat Joensuussa ja Kuopiossa. Monialainen yliopisto tarjoaa opetusta yli 100 pääaineessa. Tiedekuntia on neljä: filosofinen tiedekunta, luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Itä-Suomen yliopisto

Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: