Itsenäiset maisteriohjelmat

Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelma

Valmistuneilla on valmiudet toimia akateemista osaamista edellyttävissä vaativissa asiantuntijatehtävissä, joissa tarvitaan osaamista turvallisuuden laajan hallinnan, tietämyksenhallinnan ja strategisen analyysin aloilta. Tällaisille asiantuntijoille on kysyntää paitsi julkisella sektorilla (esim. valtioneuvosto ja ministeriöt, Puolustusvoimat ja muut viranomaiset), niin yhä enemmän myös yksityisellä sektorilla, kansainvälisissä järjestöissä (esim. YK ja Punainen Risti) ja erityisesti kansainvälisissä yrityksissä, joiden keskeiseksi haasteeksi on muodostunut yhä monimutkaisemman globaalin turvallisuusympäristön hallinta.

Maisteriohjelmassa suoritettu tutkinto antaa myös mahdollisuudet uralla etenemiseen tai esimerkiksi oman yrityksen perustamiseen.

Koulutuksen rakenne

Maisteriohjelman opintojen rakenne on seuraava:

  • Maisteriohjelman yhteiset, pakolliset opinnot 30 op
  • Osaamista suuntaavat opinnot vähintään 10 op
  • Tutkimusosaamisen opinnot 40 op
  • Viestintä- ja kieliopinnot 15 op
  • Muut opinnot 15 op
  • (Mahdollinen täydentävä kokonaisuus, min. 10 op)

Jos opiskelijan taustatutkinto ei sisällä opintoja, joiden perusteella hänen on mahdollista ymmärtää digitalisoituvaa maailmaa, tulee hänen suorittaa osana tutkintoa erityinen digitalisaation opintokokonaisuus (10 op), jonka tavoitteena on esitellä opiskelijalle digitalisaatiota ilmiönä ja haastaa opiskelijan pohtimaan yhä voimakkaamman digitalisaation vaikutuksia omaan arkeensa, omaan tieteenalaansa ja yhteiskuntaan yleisesti. Nämä opinnot suoritetaan tarvittaessa osana maisterin tutkinnon laajuutta (120 op). 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Turvallisuus ja strateginen analyysi -maisteriohjelmaan valitaan 25 uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu