Näyttää 1-20 koulutusta 171 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 171 tuloksesta
1
2
3
4
...
9

Tietotekniikka / IT / Ohjelmointi -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Tietotekniikka tarkoittaa tietokoneiden ja digitaalisen tietoliikenteen avulla tehtävää tietojen muokkaamista, siirtoa, tallennusta ja hakua. Suomenkielisissäkin yhteyksissä tietotekniikkaan viitataan usein englanninkielisillä lyhenteillä IT (information technology) tai ICT (information and communications technology, suomeksi tieto- ja viestintäteknologia). Näistä varsinkin jälkimmäisen käyttö on viime vuosina yleistynyt nopeasti erityisesti talouselämässä.

Aihepiiri on erittäin laaja ja käsittää oikeastaan kaiken tietokoneisiin ja tietoliikenteeseen liittyvän toiminnan. Tietotekniikka vaikuttaa laajalti ja läpäisevästi ihmisten ja erilaisten yhteisöjen työhön ja arkeen, elinkeinoelämään ja yhteiskuntaan. Alan koulutuksia tarjotaan kaikilla eri opintotasoilla aina ammatillisista opinnoista yliopistokoulutuksiin.

Tietotekniikka, IT ja Ohjelmointi

Tietotekniikka, IT ja ohjelmointi

Tietotekniikan, IT:n ja ohjelmoinnin alalla tuotetaan ohjelmistoja ja tietojärjestelmiä joita käytetään muun muassa matkapuhelimissa, Internet-palveluissa sekä sairaalojen tutkimus- ja hoitolaitteissa. Tietotekniikkakoulutus sisältää hyvin erityyppisiä osa-alueita. Opinnoissa onkin lukuisia suuntautumisvaihtoehtoja.

Informaatioverkostojen ja tietojohtamisen koulutusohjelmat yhdistävät eri tieteenaloja, kuten tieto- ja viestintätekniikkaa, liiketaloustiedettä sekä jossain määrin myös humanistisia ja yhteiskuntatieteellisiä opintoja. Informaatioverkostojen tai tietojohtamisen koulutusohjelmasta valmistuneet pystyvät toimimaan linkkinä teknologian kehittäjien ja käyttäjien välillä. He ymmärtävät tieto- ja viestintätekniikan mahdollisuuksia ja osaavat kehittää uusia tuotteita ja palveluja.

Useimiin tietotekniikan alan aikuiskoulutuksiin vaaditaan lukion, alan ammatillisen perus- tai ammattitutkinnolla.

Tietotekniikkakoulutus ja työelämä

Tietotekniikan alan nopea ja jatkuva kehitys sekä tietotekniikan merkityksen kasvu ihmisten elämässä takaavat insinöörille monipuoliset työmahdollisuudet valmistumisen jälkeen. Tietotekniikan insinöörejä toimii mm. tietoliikenteen ja elektroniikka-alan teollisuuslaitoksissa, ohjelmistoyrityksissä ja telelaitoksissa. Tehtävät liittyvät tuotekehitykseen, järjestelmien, laitteistojen ja ohjelmistojen suunnitteluun, järjestelmien valmistukseen, testaukseen ja huoltoon, tekniseen osto- ja myyntitoimintaan ja koulutukseen. Monet toimivat myös asiantuntijatehtävissä talouselämän ja yhteiskunnan eri aloilla.

Vertaile koulutuksia