Ammatilliset perustutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala

Hanki puuttuva osaaminen verkko-opintoina, joka sisältää sekä yksilö- että pienryhmässä tehtävää verkkotyöskentelyä! Ohjausta saat koko opintojen ajan.

Koulutus soveltuu sinulle, jos pidät toiminnan suunnittelusta, järjestämisestä ja monipuolisista työtehtävistä. Työpaikalla tapahtuva oppiminen tapahtuu tutkinnon osittain joko kunnallisessa tai yksityisessä päiväkodissa.

Ammatissa tarvitaan oma-aloitteisuutta ja itsenäisyyttä sekä kykyä toimia ryhmässä ja yhteistyössä perheiden, muiden kasvatustyötä tekevien ja vapaa-ajantoimintaa järjestävien tahojen kanssa.

Koulutuksen toteutus

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen aloitusvaiheessa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa aiempi koulutus ja työkokemus huomioidaan opintojen kestossa ja näyttöjen määrässä.

Opinnot suoritetaan etäopiskeluna verkossa oman aikataulusi mukaan. Verkko-opinnot edellyttävät oman tietokoneen käyttöä ja toimivaa laajakaistayhteyttä. Opintojen ajaksi saat käyttöösi Kankaanpään opistolta Office 365 ohjelmistopaketin, Moodle- ja Wilma oppimisympäristöt.

Opintopiirityöskentely järjestetään säännöllisesti verkossa.

Opintojen alussa opastus verkko-opintoihin järjestetään osoitteessa Pinninkatu 53 B, 4.krs, 33100 Tampere.

Puuttuvan osaamisen hankinta toteutetaan erilaisilla oppimistehtävillä, jotka on johdettu tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksista. Osaaminen osoitetaan näytössä aidoissa työelämän varhaiskasvatuksen ohjaustilanteissa tutkinnon osan kriteereiden mukaisesti päiväkotiympäristössä, jossa toimii moniammatillinen tiimi.

Näyttöjen määrä tarkentuu henkilökohtaisen osaamisen kehittymissuunnitelman laadinnan yhteydessä. Opintojen kesto on siten yksilöllinen, sillä aiempi koulutus ja työkokemus vaikuttavat opintojen muodostumiseen.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Muistathan skannata ja liittää tutkintotodistuksesi sekä mahdolliset alan työtodistuksesi jo hakukortin liitteeksi!

Valintakoe koostuu kirjallisesta ennakkotehtävästä, toiminnallisesta ryhmätilanteesta (ohjaustilanteesta) ja opettajien haastattelusta.

Valinnassa painotetaan hakijan aloitteellisuutta, vastuullisuutta, sosiaalisuutta ja itsensä ilmaisua.

Opiskelijaksi ei voida ottaa sellaista henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä koulutukseen liittyviin käytännön tehtäviin oppilaitoksessa, työpaikalla tai muussa oppimisympäristössä. (Laki ammatillisesta koulutuksesta, 531/2017, 40 §).

Alan aiemmin hankittu osaaminen huomioidaan opintojen kestossa yleisperiaatteiltaan seuraavasti:

  • perhepäivähoitajan ammattitutkinnon suo­rittaneelle riittää pelkkä varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen -tutkinnon osa.
  • lähihoitajan tutkinnon suorittaneen kelpoi­suudet ja suoritettavat tutkinnon osat mää­räytyvät suoritetun osaamisalan mukaisesti.
  • muun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittanut saa kelpoisuuden varhaiskasva­tuksen lastenhoitajan tehtävään suoritta­malla koko kasvatus- ja ohjausalan perus­tutkinnon varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalasta.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto – varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja / lastenohjaaja

Kustannukset

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto-opiskelijoille opinnot ovat maksuttomia. Muille koulutuksessa oleville 100 € / tutkinnon osa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kankaanpään opisto
Opistonkatu 5
38700 Kankaanpää

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opistolla on erittäin monipuolinen koulutustarjonta. Koulutuksia järjestetään pääosin monipuolisesti verkossa, Tampereella sekä Kankaanpäässä. Kaikkiin koulutuksiin on jatkuva haku. Kankaanpään opisto on oikea paikka sinulle... Joka haet tekemistä, kokemista, oppimista monipuolisen käsityön tai vapaa-ajan toiminnan osa-alueella Joka rakennat tulevaisuuttasi ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Kankaanpään opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu