Ammatilliset perustutkinnot

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Järvenpää
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Metallialalla on kysyntää osaajista!

Keudassa voit opiskella koneistajaksi, levyseppähitsaajaksi tai koneasentajaksi. Tarjoamme sinulle työelämää vastaavan oppimisympäristön, jossa pääset tekemään asiakastöitä nykyaikaisilla koneilla ja järjestelmillä. Pääset verkostoitumaan alan ammattilaisten kanssa messuilla, yritysvierailuilla ja muissa tapahtumissa. Kone- ja tuotantotekniikan alalla on hyvä työllisyystilanne ja palkkataso.

Koneistajana työskentelet osana tuotantoa, jossa valmistetaan koneen osia asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Työmenetelminä käytetään esimerkiksi sorvausta, porausta ja jyrsintää uusimmilla tietokoneohjatuilla koneilla. Työ sisältää työpiirustusten tulkintaa ja tuotettavien osien mallintamista ja simuloimista alan viimeisimmillä ohjelmistoilla. Tutustu koneistajan opiskelupolkuun (Opintopolku.fi)

Levyseppähitsaajana työskentelet osana tuotantoa, jossa valmistetaan teräksisiä kappaleita hitsaamalla, muokkaamalla ja liittämällä. Tehtäviisi kuuluu valmistaa piirustusten mukaisia ohutlevytuotteita, koneenrunkoja ja monipuolisia teräsrakenteita. Käytössäsi ovat nykyaikaiset levytyökoneet, jotka takaavat työn sujuvuuden ja tarkkuuden. Levyseppähitsaajana sinulla on taitoja hallita eri materiaalien hitsaus erilaisilla, yleisesti käytetyillä hitsausmenetelmillä. Tutustu levyseppähitsaajan opiskelupolkuun (Opintopolku.fi).

Koneasentajana kokoat, asennat, korjaat ja huollat kone­ ja metalliteollisuuden laitteita teollisuudessa, korjaamoilla tai asiakkaan tiloissa. Tunnet mekaniikan, pneumatiikan, hydrauliikan sekä sähköohjauksen perusteet. Osallistut huolto­- ja kunnossapitotöihin, varmistaen laitteiden asianmukaisen toiminnan. Tutustu koneasentajan opiskelupolkuun (Opintopolku.fi).

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus

Lähiopetus pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Päivä-monimuotokoulutus

Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Oppilaitos tarjoaa opiskelijalle tarvittavat työvaatteet, kengät ja suojaimet opiskelun ajaksi. Muut kuin oppivelvolliset hankkivat opiskeluvälineet ja kirjat (n. 100-150 €) itse.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda kone-ja-tuotantotekniikan perustutkinto koneistaja Keuda kone-ja-tuotantotekniikan perustutkinto levyseppähitsaaja Keuda kone-ja-tuotantotekniikan perustutkinto koneasentaja

Kysy lisää!

Haatanen Paula

Opinto-ohjaaja

+358401744531

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu