Ammatilliset perustutkinnot

Teknisen suunnittelun perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Järvenpää
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Teknisen suunnittelun perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Vauhtia rakennussuunnittelun uralle!

Keuda tarjoaa rakennusalaan painottuvaa teknisen suunnittelun koulutusta rakentamisen suunnitteluassistentin tehtäviin. Voit vahvistaa koulutuksella myös jo olemassa olevaa rakennussuunnittelun osaamistasi tietomallipohjaisen suunnitteluprosessin osaamiseksi. Koulutuksessa opit käyttämään suunnittelu- ja toimisto-ohjelmistoja sekä tuottamaan laadukkaita rakennustietomalleja.

Suunnitteluassistenttina toimit vastuusuunnittelijan ohjauksessa rakennuksen suunnittelun tehtävissä. Rakennusalan lisäksi voit mahdollisesti työskennellä myös kone- ja tuotantotekniikan, yhdyskuntatekniikan, prosessiteollisuuden tai muiden teknisten alojen suunnitteluprojektien tehtävissä osana projektitiimiä.

Työtehtäviisi voi kuulua mm. rakennusten kartoitus suunnittelun pohjaksi, kolmiulotteisten suunnitelmien tuottaminen, piirustusten laatiminen, projektidokumenttien ja -asiakirjojen tuottaminen, sekä suunnitteluprojektien hallintaan liittyvät aputehtävät.

Keudassa opiskelu on joustavaa ja työelämälähtöistä. Opintojen aikana hankit osaamista oppilaitoksen ja yritysten oppimisympäristöissä. Myös etäopiskelu on tietyin edellytyksin mahdollista. Sinulla on mahdollisuus päästä mukaan erilaisiin asiakas- ja yhteistyöprojekteihin jo opintojen varhaisessa vaiheessa. Voit työskennellä mm. suunnittelu-, insinööri- ja arkkitehtitoimistoissa osana suunnitteluryhmää, rakennusliikkeessä rakentamisen tukitehtävissä tai rakennuskomponentteja valmistavassa tuotantoyrityksessä.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miksi valita tekninen suunnittelu?

Riippumatta siitä, oletko ensimmäistä tutkintoa opiskeleva, alan vaihtaja, vai jo pidempään rakennussuunnittelun parissa toiminut asiantuntija, saat lisäarvoa Keudalla opiskelusta. Alalle vasta tulevana saat meillä hyvät valmiudet työskennellä nykyaikaisissa digitaalisuutta hyödyntävissä työtehtävissä. Koulutuksessa opiskelemasi menetelmät ja ohjelmistot edustavat alan viimeisintä kehitystä. Annamme sinulle kilpailukykyiset valmiudet toimia rakennussuunnittelun erilaisissa tehtävissä.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2–3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Opetus järjestetään päiväkoulutuksena hybridimallilla. Voit osallistua joko lähiopetukseen tai liittyä luennoille verkon välityksellä. Kummassakin opiskelumuodossa opiskelet ma-pe klo 8-16, osallistut reaaliaikaisiin luentoihin ja saat opettajan henkilökohtaisen tuen. Seuraava koulutuksen aloitus on 5.8.2024.

Päiväkoulutus (lähiopetus)

Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8–16 välillä. Opetus on Keudan Wärtsilänkadun toimipisteessä Järvenpäässä.

Päiväkoulutus (verkko-opetus)

Päiväkoulutukseen voi osallistua myös verkon välityksellä. Verkko-opiskelussa korostuu itseohjautuvuus ja oma-aloitteisuus. Opintoihin osallistuaksesi tarvitset minimivaatimukset täyttävän tietokoneen. Suosittelemme käyttämään mikrofonilla varustettuja kuulokkeita sekä kahta näyttöä. Toinen näyttö voi olla esimerkiksi kannettavan tietokoneen näyttö. Lisäksi sinulla tulee olla valmiudet asentaa tutkinnon osien vaatimat ohjelmistot opettajan ohjauksessa. Lue lisää etäopiskelun laitteistovaatimuksista (autodesk.com).

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Miten haen?

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Opintojen aloitusajankohta sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Tutustu hakijan ohjeisiin

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Keuda teknisen suunnittelun perustutkinto suunnitteluassistentti

Kysy lisää!

Räsänen Jarkko

Opettaja

+358403519472

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Haatanen Paula

Opinto-ohjaaja

+358401744531

Järvenpää, Wärtsilänkatu 7

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teknisen suunnittelun perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu