Ammattitutkinnot

Tuotantotekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Keuda, paikassa Järvenpää
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tuotantotekniikan ammattitutkinto (150 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Opiskele koneistuksen menetelmämestariksi työn ohessa!

Koneistusalalla vihreä siirtymä ja digitalisaatio edellyttävät jatkuvaa oppimista ja osaamisen kehittämistä. Osaavat työntekijät edistävät tuotantoa ja vähentävät hukkaa. Koneistuksen osaamisalan opintojen jälkeen voit toimia CNC-koneistajana, valumallinvalmistajana tai työvälinevalmistajana konepajaympäristössä. Valinnoistasi riippuen voit toimia myös tuotannon kehitysprojektissa, teollisuuden hankintatoiminnassa, työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittämistehtävissä tai robotiikan hyödyntämistehtävissä. Sinulla on mahdollisuus jatkaa opintojasi korkea-asteelle, sillä ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Menetelmämestarin opinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden lisätä osaamistasi nykyaikaisesta tuotantoteknisestä tuottavuudesta. Opinnot sisältävät CAM-ohjelmointia ja CNC-valmistuksen menetelmäsuunnittelua, joka on kriittinen osa tuotantoprosessia. Opintoihin on mahdollista sisällyttää robotiikkaa ja robottisolun ohjelmointi- ja operointiosaamista.

Keudassa on mahdollista suorittaa Tuotantotekniikan ammattitutkinnosta koneistuksen osaamisala tai yksittäisiä tutkinnon osia. Koulutus on erityisesti suunniteltu työelämän vaatimuksiin. Opinnot tapahtuvat pääsääntöisesti kone- ja tuotantotekniikan alan työpaikoilla. Voit suorittaa koulutuksen joustavasti työn ohessa.

Tuotantotekniikan ammattitutkinnon koneistuksen osaamisala sisältää seuraavia teemoja:

taloudellinen ja laatutavoitteiden mukainen toiminta tuotannossa vastuullinen ja turvallinen toiminta alan standardit kokonaisnäkemys koneistuksen valmistusprosesseista koneet, laitteet ja materiaalit sekä automaation ja digitalisaation tuomia mahdollisuudet (mm. robotiikka) oman toiminnan kehittäminen ohjelmointi ja ja CNC-valmistus. Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Sopiiko tämä koulutus minulle?

Tämä tutkinto sopii sinulle, jos olet jo käynyt tekniikan alan perustutkinnon esimerkiksi Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tai olet kerryttänyt itsellesi sitä vastaavat tiedot ja taidot työelämässä. Sinulla on myös riittävästi kertynyttä työkokemusta. Tämä tutkinto sopii sinulle, jos työskentelet alalla tällä hetkellä. Mikäli nämä edellytykset eivät täyty, niin voit käydä tutustumassa Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon.

Ammattitutkinnon opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Lue lisää kielitaitovaatimuksista.

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). 

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena pääsääntöisesti omalla kone- ja tuotantotekniikan alan työpaikalla koulutus- tai oppisopimuksella. Koulutukseen kuuluu lähipäiviä, jotka toteutetaan joko verkossa tai Järvenpäässä pääsääntöisesti klo 8.30–14.45. Opinnot kestävät yksilöllisesti vaihdellen 1–1,5 vuotta.

Seuraava koko tutkinnon koulutus alkaa 9.9.2024, johon hakeutuminen viimeistään 12.8.2024. Koko tutkintoa suorittavalla seuraavaan lukuvuoden alustavat lähipäivät ovat:

Ma 9.9.2024 Orientaatio, opintojen aloittaminen, opintojen sisältö ja suunnittelu (lähipäivä Järvenpää) Pe 20.9.2024 Tuottavuusajattelu valmistuksessa ja turvallisuusajattelu (TEAMS-opetus) Pe 8.11.2024 Valmistusprosessin sisäinen ja ulkoinen laadunvarmistus pe 27.9.2024 Menetelmäsuunnittelu ja tuottavuusajattelu lastuavassa työstössä (TEAMS-opetus) pe 11.10.2024 Tuottavuus lastuavassa työstössä (lähipäivä Järvenpää) pe 22.11.2024 ja 13.12.2024 Lastuavan työstökoneen ohjelmointi ja optimointi (lähipäivät Järvenpää) pe 17.1.2025 Projektisuunnitelma ja riskien arviointi (TEAMS-opetus) pe 14.2.2025 Robotin ja apulaitteiden hankinta ja käyttöönotto (TEAMS-opetus) pe 14.3.2025 Robottisolun käyttö tuotantotyössä (lähipäivä Järvenpää) pe 4.4.2025 Robotin ohjelmointi sekä häiriötilanteet ja turvallisuus (lähipäivä Järvenpää) pe 31.1.2025 Projektin seuranta, dokumentointi ja raportointi sekä arviointi (TEAMS-opetus)

Maksaako tämä koulutus?

Toteutamme koulutuksen koulutus- tai oppisopimuksella, jolloin koulutus on maksutonta.

Miten haen?

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää!

Sihvo Inga

Toimialapäällikkö

+358503409982

Tuusula, Kansanopistontie 60 (Pekka Halosen akatemia)

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tuotantotekniikan ammattitutkinto (150 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu