Ammatilliset perustutkinnot

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja

Koulutuskeskus JEDU, paikassa Nivala (+2 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+6 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+6 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja

Talonrakentajat suunnittelevat taloa.

Talonrakentaja on rakentamisen ammattilainen, joka hallitsee perustus- ja runkotyöt, ulkoverhous-, sisävalmistus- ja pinnoitustyöt, tulisijamuurauksen ja korjausrakentamisen. Talonrakentajaksi voit opiskella Haapavedellä, Kalajoella ja Nivalassa.

Maarakennuskoneenkuljettaja osaa tehdä talonrakennustyömaan perustusvaiheen töitä. Hän osaa käyttää maarakennuskonetta, esim. kaivinkonetta, pyöräkuormaajaa ja traktoria, turvallisesti ohjeita ja määräyksiä noudattaen. Hän osaa tehdä tavanomaisiin maarakentamisen kohteisiin sisältyviä yleisimpiä mittaus- ja merkintätöitä. Maarakennuskoneenkuljettajaksi voit opiskella Nivalassa. Maarakennuskoneenkuljettajankoulutukseen sisältyy C-ajokortti. Koulutukseen sisältyy maarakennuskoneiden päivittäinen huoltokoulutus. Opiskelijalla tulee olla normaali näkö- ja kuuloaisti, hyvä motoriikka ja hyvä avaruudellinen hahmottamiskyky sekä C-ajokorttiin vaadittava terveys.

Työelämässä

Rakennusalalla työskennellään uudisrakentamisessa, vanhojen rakennusten peruskorjauksessa ja infrarakentamisessa. Työmaita ovat esimerkiksi asuin- ja liikerakennukset, teollisuuslaitokset, satamat, sillat ja tiet. Rakennusalalla työskennellään vaihtelevissa sää- ja ympäristöolosuhteissa sisällä ja ulkona, erilaisten ihmisten kanssa yhteistyötä tehden.

Rakennusalan perustutkinto antaa valmiudet toimia talonrakennusalan monitoimityöntekijänä tai voit erikoistua mm. kirvesmiehen, raudoittajan, muurarin, betonimiehen, elementtiasentajan, laatoittajan, lattiamiehen tai mittakirvesmiehen työhön. Työpaikkoja on lisäksi rakennusten elementtejä valmistavassa teollisuudessa ja rakennusaineteollisuuden tuotantolaitoksissa, suunnittelutoimistoissa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutukseen liittyvä C-ajolupakoulutus ja tavaraliikenteen ammattipätevyyden suorittaminen luo edellytykset koneiden ja materiaalien siirtoihin sekä mahdollistaa liikennetraktorin kuljettamisen. Valinnaisesti koulutus antaa valmiuksia toimia koneenkuljettajana myös liikennealueiden kunnossapitotöissä. Koulutus antaa myös hyvän perustan hakeutua erikoiskoneiden kuljettajaksi sekä muihin maarakennusalan tehtäviin.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Aikuisille järjestetään samoja ammatillisia perustutkintoja kuin nuorillekin. Lisäksi aikuisille on tarjolla useita ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Koulutuskeskus JEDUssa voi olla opiskelupaikkoja myös jo tutkinnon suorittaneille. Niihin ei haeta ammatillisen koulutuksen yhteishaussa (opintopolku.fi) vaan suoraan Jatkuvan haun kautta JEDUn kotisivuilla.

Aikuiset hakevat siis pääsääntöisesti suoraan oppilaitokseen (poisluettuna työvoimakoulutus). Hakuaika on jatkuva, ja JEDUn toimipisteet täyttävät vapaita paikkoja pitkin vuotta. Osassa tutkintoja hakuaikoja on erikseen syksyllä ja tammikuussa alkaviin koulutuksiin.

Tutkinto / todistus

Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan perustutkinto | talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.