Ammatilliset perustutkinnot

Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja

Koulutuskeskus JEDU, paikassa Ylivieska
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja

Turvallisuusvalvoja osoittaa taskulampulla.

Turvallisuusvalvojaksi voit opiskella Ylivieskassa. Hakijat haastatellaan ja koulutukseen hyväksytyistä pyydetään tarvittaessa suppea henkilöturvallisuusselvitys (laki yksityisistä turvallisuuspalveluista 59§). Valinta on ehdollinen, kunnes poliisiviranomainen on todennut hakijan turvallisuusalalle sopivaksi. Turvallisuusvalvojalla on laaja-alaiset perustiedot ja valmiudet työskennellä, erikoistua tai jatkokouluttaa itseään kaikilla turvasektorin aloilla, joita ovat tekniikan alan työt, logistiikkatyöt, ympäristötyöt, palvelutyöt ja yksityisen turvallisuusalan työt.

Koulutuksen hyödyt ja turvallisuusvalvojan ominaisuudet

Turvallisuusvalvoja tulee toimeen monikulttuurisessa työympäristössä ja selviytyy työyhteisössä ja työsuoritukseen liittyvässä kanssakäymisessä molemmilla kotimaisilla ja vähintään yhdellä vieraalla kielellä. Hän tuntee asiakkaan ja kuluttajan oikeudet ja velvollisuudet sekä osaa huomioida ne työssään.

Turvallisuusvalvoja ymmärtää ammattinsa asiakaspalveluluonteen ja osaa toimia vahinko-, ongelma- tai konfliktitilanteissa. Hän hallitsee vuorovaikutuksen sekä sanallisen ja sanattoman viestinnän perusteet ja hyödyntää niitä työssään. Hän tuntee perustiedot kiinteistöjen rakenteellisesta turvallisuudesta, teknisestä valvonnasta ja erilaisista valvontatavoista. Hän tuntee teknisten turvallisuus-/viestintäjärjestelmien, rakenteellisen turvallisuuden ja henkilövalvonnan kokonaisuuden. Hän osaa työssä tarvittavien asiakirjojen laadinnan ja raportoinnin periaatteet. Hän tuntee työssä tarvittavat vartiointivarusteet ja voimankäyttövälineet.

Turvallisuusvalvoja osaa perustiedot pelastustoiminnasta sekä poikkeusoloihin varautumisesta. Hän tuntee kiinteistön paloturvallisuuden kannalta olennaiset seikat ja tietää, miten toimia oikein ja vahingot minimoiden palonehkäisyssä, mahdollisessa palotilanteessa ja jälkivahinkojen torjunnassa. Hän tuntee myös vaarallisten aineiden merkinnät ja tavallisimpien vaarallisten aineiden ominaisuudet. Lisäksi hän hallitsee hätä- ja psyykkisen ensiavun.

Koulutuksen sisältö

Hakijat haastatellaan ja koulutukseen hyväksytyistä pyydetään tarvittaessa suppea henkilöturvallisuusselvitys (laki yksityisistä turvallisuuspalveluista 59§).

Ylivieskassa perustutkinto muodostuu seuraavista ammatillisista tutkinnon osista:

  • Turvallisuusalan toiminta, 45 osp
  • Vartiointitoiminta 30, osp
  • Pelastustoiminta 30, osp
  • Vartioinnin ja järjestyksenvalvonnan perustoiminta, 15 osp
  • Uhkatilanteiden hallinta, 15 osp
  • Turvajärjestelmien käyttö, 15 osp

Työelämässä

Turvallisuusvalvoja voi toimia yrittäjänä tai työntekijänä esimerkiksi vartijana, reseptionistina, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, arvokuljettajana, henkivartijana, turvatarkastajana tai vartijapalomiehenä.

Hakeminen

Koulutukseen voi hakea oppilaitoksen omilta sivuilta.

Tutkinto / todistus

Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.