Turvallisuus / Aikuiskoulutus -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

turvallisuusala

Turvallisuusalan ammattilaiset työelämässä

Turvallisuusalan työn huomaa oikeastaan parhaiten sillä hetkellä, kun turvallisuus on uhattuna. Monet alan työtehtävät painottuvat vaaratilanteiden ja rikosten ennaltaehkäisyyn, mutta myös vaaratilanteiden ratkaisuun ja hoitamiseen.

Yksityistä turvallisuusalaa edustavat vartiointiliikkeet, turvasuojayhdistykset ja yksityisen yrityssektorin sisäisissä turvallisuustehtävissä työskentelevät. Julkisella sektorilla alaa edustavat mm. puolustusvoimat, poliisi sekä palo- ja pelastusorganisaatiot. Suomen maanpuolustuksen tehtävänä on Suomen valtiollisen itsenäisyyden turvaaminen. Maanpuolustuksella pyritään turvaamaan myös kansalaisten elinmahdollisuudet ja turvallisuus ulkoista, valtioiden aiheuttamaa tai muuta uhkaa vastaan.

Ala on monipuolinen, haastava, jatkuvasti kasvava ja muuttuva ala, jonka alle voi luetella monta erilaita ammattinimikettä.

turvallisuusalan koulutusTurvallisuusalan ammattiliitto ry:n jäsenistöön kuuluu paljon monia turvallisuusalan ammattilaisia, kuten:

• piiri- ja paikallisvartijoita
  • myymälätarkkailijoita
  • palovartijoita
  • järjestyksenvalvojia ja kauppakeskusvalvojia
  • turvatarkastajia
  • rahanlaskijoita
  • arvokuljettajia
  • valvomo- ja hälytyskeskuspäivystäjiä
  • receptionisteja
  • henkivartijoita ja vahtimestareita.

Koulutusmahdollisuudet

Suurin osa turvallisuusalan peruskursseista, esimerkiksi vartijan peruskurssi, on yleensä helppo suorittaa myös kokopäivätyön ohessa. Turvallisuusalan opintoja on tarjolla monella eri koulutusasteella. Aikuisopiskelijalle on tarjolla esimerkiksi vartijan ammattitutkintoon johtavat opinnot, jotka voi suorittaa haluamassaan oppilaitoksessa ja kiinnostavimmalla paikkakunnalla.

Lähteet: turvallisuusala.fi (Luettu 20.09.2012)