Turvallisuus / Aikuiskoulutus

Turvallisuusala

Turvallisuus / Aikuiskoulutus

Turvallisuusala on yksi keskeisimmistä palvelutoiminnan muodoista yhteiskunnassa. Suomessa suurin osa turvallisuusalalla työskentelevistä henkilöistä toimii valtion, kuntien tai yritysten palveluksessa. Ala sopii luonteeltaan erittäin hyvin aikuiskoulusopiskelijalle, sillä turvallisuusalalla elämänkokemus on hyvä lisä koulutuksen tuomaan ammattitaitoon.

Alipäällystötutkinto Kuopio Pelastusopisto
Cybersecurity – Kyberturvallisuus | YAMK Kotka Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Grundexamen i sjöfart, delexamen, vaktman (vuxna) Turku Axxell
Gränsbevakarutbildningen Imatra Raja- ja merivartiokoulu
Hätäkeskuspäivystäjätutkinto Kuopio Pelastusopisto
Johtamisen erikoisammattitutkinto | turvallisuusala Helsinki Amiedu
Lähiesimiestyön ammattitutkinto | turvallisuusala Helsinki Amiedu
Pelastajatutkinto Kuopio Pelastusopisto
Rajavartijakoulutus Imatra Raja- ja merivartiokoulu
Rikosseuraamusalan koulutus | sosionomi | monimuotototeutus Vantaa Rikosseuraamusalan koulutuskeskus
Rikosseuraamusalan tutkinto Vantaa Rikosseuraamusalan koulutuskeskus
Sotatieteiden maisteritutkinnon viranomaisyhteistyön koulutusohjelma (SMVIR) Helsinki Maanpuolustuskorkeakoulu
Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus | verkko-opinnot Verkko- tai etäopiskelu Laurea-ammattikorkeakoulu
Turvallisuusalan ammattitutkinto Helsinki Amiedu
Turvallisuusalan ammattitutkinto Helsinki Edupoli aikuisille
Turvallisuusalan ammattitutkinto Kokkola Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Turvallisuusalan ammattitutkinto Ylivieska Koulutuskeskus JEDU
Turvallisuusalan ammattitutkinto Liminka Oulun seudun ammattiopisto
Turvallisuusalan ammattitutkinto Joensuu Riveria
Turvallisuusalan ammattitutkinto Kurikka Sedu
Turvallisuusalan ammattitutkinto Helsinki Stadin ammatti- ja aikuisopisto
Turvallisuusalan ammattitutkinto Vaasa Vamia
Turvallisuusalan ammattitutkinto - Turvallisuusalan ammattitutkinto Helsinki Edupoli aikuisille
Turvallisuusalan perustutkinto Helsinki Amiedu
Turvallisuusalan perustutkinto Vaasa Vamia
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Helsinki Amiedu
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Loviisa Edupoli nuorille
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Hyvinkää Hyria koulutus
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Kokkola Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Ylivieska Koulutuskeskus JEDU
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Useita (2) Luksia
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Liminka Oulun seudun ammattiopisto
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Joensuu Riveria
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Kurikka Sedu
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Helsinki Stadin ammatti- ja aikuisopisto
Turvallisuusalan perustutkinto | turvallisuusvalvoja Vantaa Vantaan ammattiopisto Varia
Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto Helsinki Amiedu
Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto Helsinki Hyria koulutus
Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto Kokkola Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto Kurikka Sedu
Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikön valmennusohjelma Helsinki Amiedu
Virastomestarin ammattitutkinto Helsinki Amiedu
  • = Haastattelu
  • = Yo-pohjaiset koulutukset

Turvallisuus / Aikuiskoulutus -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

turvallisuusala

Turvallisuusalan ammattilaiset työelämässä

Turvallisuusalan työn huomaa oikeastaan parhaiten sillä hetkellä, kun turvallisuus on uhattuna. Monet alan työtehtävät painottuvat vaaratilanteiden ja rikosten ennaltaehkäisyyn, mutta myös vaaratilanteiden ratkaisuun ja hoitamiseen.

Yksityistä turvallisuusalaa edustavat vartiointiliikkeet, turvasuojayhdistykset ja yksityisen yrityssektorin sisäisissä turvallisuustehtävissä työskentelevät. Julkisella sektorilla alaa edustavat mm. puolustusvoimat, poliisi sekä palo- ja pelastusorganisaatiot. Suomen maanpuolustuksen tehtävänä on Suomen valtiollisen itsenäisyyden turvaaminen. Maanpuolustuksella pyritään turvaamaan myös kansalaisten elinmahdollisuudet ja turvallisuus ulkoista, valtioiden aiheuttamaa tai muuta uhkaa vastaan.

Ala on monipuolinen, haastava, jatkuvasti kasvava ja muuttuva ala, jonka alle voi luetella monta erilaita ammattinimikettä.

turvallisuusalan koulutusTurvallisuusalan ammattiliitto ry:n jäsenistöön kuuluu paljon monia turvallisuusalan ammattilaisia, kuten:

• piiri- ja paikallisvartijoita
  • myymälätarkkailijoita
  • palovartijoita
  • järjestyksenvalvojia ja kauppakeskusvalvojia
  • turvatarkastajia
  • rahanlaskijoita
  • arvokuljettajia
  • valvomo- ja hälytyskeskuspäivystäjiä
  • receptionisteja
  • henkivartijoita ja vahtimestareita.

Koulutusmahdollisuudet

Suurin osa turvallisuusalan peruskursseista, esimerkiksi vartijan peruskurssi, on yleensä helppo suorittaa myös kokopäivätyön ohessa. Turvallisuusalan opintoja on tarjolla monella eri koulutusasteella. Aikuisopiskelijalle on tarjolla esimerkiksi vartijan ammattitutkintoon johtavat opinnot, jotka voi suorittaa haluamassaan oppilaitoksessa ja kiinnostavimmalla paikkakunnalla.

Lähteet: turvallisuusala.fi (Luettu 20.09.2012)