Kuljetusalan ammattitutkinto | henkilökuljetusten osaamisala | oppisopimuskoulutus

OSAO
Yhteenveto
Noin 1-2 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Oppisopimuskoulutus
Kempele
Ammattitutkinnot
Kuljetusalan ammattitutkinto | henkilökuljetusten osaamisala

Kuljetusalan ammattitutkinto | henkilökuljetusten osaamisala | oppisopimuskoulutus

Oletko kiinnostunut linja-autonkuljettajan työstä? Onko sinulla C-ajokortti ja auto- tai kuljetusalan peruskoulutus tai työkokemusta kuljetusalalta? OSAO:ssa voit suorittaa oppisopimuskoulutuksena kuljetusalan ammattitutkinnon, jolloin saat ammatilliset valmiudet toimia linja-autonkuljettajana. 

Kuljetusalan ammattitutkinnon henkilökuljetusten osaamisalan suorittaneena hallitset linja-autonkuljettajan teknisen osaamisen ja tieliikennettä koskevan lainsäädännön sekä tavanomaiset ajokaluston huoltotoimenpiteet. Osaat toimia turvallisesti, taloudellisesti ja säännösten mukaisesti erilaisissa liikenneympäristöissä.

Koulutuksen aikana suoritetaan D-ajokortti. Valmistuttuasi työskentelet linja-autonkuljettajana monipuolisessa ja ihmisläheisessä palveluammatissa, jossa tarvitset hyvän ajotaidon ja monipuolisen kalustonhallinnan lisäksi joustavaa palveluosaamista ja -asennetta.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa, 50 osp

  • Kuljettajana toimiminen, 40 osp
  • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 60 – 120 osp

Näistä valitaan yksi tai kaksi:

  • Aikataulunmukainen säännöllinen reittiliikenne, 60 osp
  • Palveluliikenne, 60 osp
  • Tilausliikenne, 60 osp

Muut valinnaiset tutkinnon osat, 0 – 40 osp

Opintojen jälkeen

Linja-autonkuljettajana voit työskennellä yksityisessä bussiyrityksessä tai kunnallisen liikennelaitoksen palveluksessa. Kuljetat matkustajia esimerkiksi paikallisliikenteessä, pikavuoroliikenteessä, palveluliikenteessä tai tilausliikenteessä. Kaukoliikenteessä tehtäviisi kuuluu myös rahtitavaran käsittelyä purkuineen ja lastauksineen.

Kuljetusalan ammattitutkinto-opinnot antavat sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Valmistuttuasi voit suorittaa esimerkiksi liikenneopettajan erikoisammattitutkinnon tai tekniikan ja liikenteen alan ammattikorkeakoulututkinnon (insinööri).

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Lisätietoa hakemisesta löydät oppilaitoksen kotisivuilta.

Jos näkyvissä ei seuraavaa aloitus- ja hakuajankohtaa, voit halutessasi olla yhteydessä oppilaitokseen.

Tutkinto / todistus

Kuljetusalan ammattitutkinto, henkilökuljetusten osaamisala

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 400 € (alv 0 %).

Lisäksi opiskelusta aiheutuvat kortti- ja viranomaismaksut sekä mahdolliset kuljettajan vaatetuksesta aiheutuvat kustannukset. 

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

OSAO

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...


Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

OSAO

Kotkantie 1
90250 Oulu

 Näytä puhelinnumero
www.osao.fi


Tilaa lisätietoa

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.