Ammatilliset perustutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja, ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen

OSAO, paikassa Oulu (+3 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
13 toukokuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
13 toukokuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja, ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen

Lähihoitajan opinnoissa saat laaja-alaiset perusvalmiudet ammattialan eri tehtäviin. Perustutkinnon suorittaneena osaat toimia lähihoitajana alan säädöksiä ja toimintaohjeita sekä arvoperustaa ja ammattietiikkaa noudattaen. Osaat toimia ammatillisessa vuorovaikutuksessa sekä moniammatillisissa ja monikulttuurisissa toimintaympäristöissä. Lähihoitajana osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida asiakkaan tai potilaan terveyttä, hyvinvointia, toimintakykyä sekä kasvua ja osallisuutta edistävää hoito- ja huolenpitotyötä erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon tai kasvatuksen toimintaympäristöissä. Koulutuksen aikana opit hyödyntämään lähihoitajan työssä hyvinvointiteknologiaa ja kehittämään omaa ammattitaitoasi elinikäisen oppimisen mukaisesti. Opit myös huomioimaan potilas- ja asiakasturvallisuuden, toimimaan aseptisesti ja ergonomisesti oikein.

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan suorittaneena lähihoitajana osaat toimia esimerkiksi kotihoidossa ja hoito- ja hoivakodeissa asiakkaan toimintakykyä edistävästi ja edistää ikääntyvien osallisuutta.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

lIkääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalan suorittaneena lähihoitajana voit toimia esimerkiksi seuraavissa työpaikoissa:

  • kotihoidossa
  • palvelutaloissa
  • palvelukodeissa
  • vanhusten päivätoiminnassa
  • hoito- ja hoivakodeissa, vanhainkodeissa tai sairaaloissa

Työpaikkasi voi löytyä myös järjestöjen ja yhdistysten parista.

Lähihoitajan opinnot antavat sinulle vahvan pohjan jatko-opintoihin. Voit jatko-opiskella esimerkiksi sairaanhoitajaksi. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

13 toukokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Oulu

7 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Pudasjärvi

Syksy

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Valtakunnallinen 2. asteen yhteishaku on tarkoitettu sinulle, peruskoulun päättävä nuori. 2. asteen yhteishaku on helmi-maaliskuussa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Kielitaidon arviointi

Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista järjestettävään pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen sekä tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin Ouluun (Kotkantie 1). Jos arvioinnissa todetaan, että kielitaitosi ei ole riittävä, sinua ei kutsuta pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen etkä ole mukana opiskelijavalinnassa. Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitotasosuositus on B1.1. Maahanmuuttajataustaisille hakijoille suunnatussa koulutuksessa kielitaitotasosositus on A2.2.

Tutkinto / todistus

Lähihoitaja, ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen |Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu