Sivuston käyttötapa: Mobiili

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

WinNova
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Pori, Rauma
Ammatilliset perustutkinnot

Video

WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta ammatillista koulutusta pääasiassa Satakunnassa ja Vakka-Suomessa.

Lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut lähihoitaja työskentelee ihmisten kanssa ja heitä varten. Lähihoitaja osaa kohdata eri elämänkulun vaiheissa olevat asiakkaat ja potilaat yksilöinä ja edistää toiminnallaan heidän terveyttään ja hyvinvointiaan.

Lähihoitaja työskentelee sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä. Hän osaa avustaa ja ohjata asiakkaita ja potilaita voimavaralähtöisesti, yksilöllisesti ja tasavertaisesti arjen tilanteissa.

Lähihoitajan opinnot

Tutkintoon kuuluu pakollisena yksi osaamisala, johon opiskelijat hakevat erikseen. Valittavana on ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala, lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala, mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala tai sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala.

Kaikille pakollisina tutkinnon osina on

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen sekä
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen.

Nämä kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa tulee suorittaa hyväksytysti näytöissä ennen kahden muun osaamisalaan sisältyvän pakollisen tutkinnon osan näyttöjä.

Tutkintoon sisältyy myös valinnainen tutkinnon osa sekä yhteiset tutkinnon osat (viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen sekä Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen).

Lähihoitajan tutkintoon sisältyy työpaikoilla oppimista sosiaali- ja terveysalan avohoito- ja laitosyksiköissä. Mikäli opintoihin tai työpaikoilla oppimiseen sisältyy työskentelyä alaikäisten parissa, on lähihoitajaopiskelijan esitettävä rikostaustaote.

Lähihoitaja työelämässä

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisalalla työpaikkoja ovat kuntoutujan kotiympäristö, kotihoidon ja välimuotoisen asumisen ympäristöt, toiminta- ja työkeskukset, työpajat, palvelutalot- ja keskukset, kylpylät, terveyskeskusten vuodeosastot ja kuntoutumisyksiköt, muistisairaiden yksiköt, vanhainkodit ja sairaalat sekä erilaiset kolmannen sektorin työpaikat.

Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalalla työpaikkoja ovat erilaiset varhaiskasvatuksen toimintaympäristöt esim. päiväkodit, koulut, lastensuojelun yksiköt, lasten ja nuorten sairaalat sekä perhetyö.

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalalla työpaikkoja ovat mielenterveys- ja päihdehuollon yksiköt joko julkisella tai yksityisellä sektorilla esim. kuntoutuskodeissa ja asumispalveluyksiköissä.

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalalla työpaikkoja ovat terveyskeskukset, sairaalat, kotihoito, yksityinen terveydenhuolto, vanhainkodit tai palvelukeskukset.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa.

Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Vaatimuksia alalle:

  • Ammattiin soveltuva hyvä terveys 
  • Mikäli opintoihin tai työpaikoilla oppimiseen sisältyy työskentelyä alaikäisten parissa, on lähihoitajaopiskelijan esitettävä rikostaustaote.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Kustannukset

Mahdollisia kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista ja -välineistä sekä oppikirjoista.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

WinNova sosiaalisessa mediassa

WinNova

Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

WinNova järjestää toisen asteen ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, oppisopimuskoulutusta sekä muuta koulutusta Satakunnassa ja Vakka-Suomessa. Työelämän kehittäminen on ammattikoulutuksen ohella oppilaitoksen keskeinen ydintehtävä. Kampukset toimipisteineen sijaitsevat Porissa, Raumalla, Laitilassa ja Ulvilassa. Opiskelijoita on keskimäärin 6000 ja henkilöstöä 510.  Kattavat...


Lue lisää oppilaitoksesta WinNova ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

WinNova

Tiedepuisto 3
28600 Pori

 Näytä puhelinnumero
www.winnova.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: