AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Fysioterapeutti (AMK) | monimuotototeutus

Oulun ammattikorkeakoulu, paikassa Oulu
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Fysioterapeutti (AMK) | monimuotototeutus

Mies ja nainen

Oletko kiinnostunut hyvinvoinnista, terveydestä ja liikunnasta? Haluatko olla kuntoutuksen ammattilainen, joka osaa motivoida ja ohjata ihmisiä liikkumaan terveellisesti ja huolehtimaan parhaalla mahdollisella tavalla omasta hyvinvoinnistaan? Tervetuloa opiskelemaan fysioterapeutiksi Oulun ammattikorkeakouluun! 

Koulutuksen sisältö

Fysioterapian ydinosaamiseen kohdentuvien teoriaopintojen ja ammattitaitoa edistävän harjoittelun lisäksi opintoihisi sisältyy fysioterapeuttista osaamistasi soveltava opinnäytetyö sekä osaamista syventäviä ja laajentavia vapaasti valittavia opintoja. Ammattitaitoa edistävässä harjoittelussa pääset harjoittamaan fysioterapeuttista osaamistasi sekä koululla toteutuvilla harjoitustunneilla ja projekteissa, mutta myös työelämän aidoissa asiakas- ja potilastilanteissa osaavien ammattilaisten ohjauksessa. Opintojen aikana sinulle tulevat tutuiksi luokassa tapahtuvan opiskelun lisäksi myös verkko-opiskelu ja monet muut opiskelijan aktiivisuutta ja vastuullisuutta aktivoivat työtavat.

Heti opintojen alussa laadit tuutoropettajan ohjauksessa itsellesi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, jossa huomioidaan myös sinun aikaisemmin hankkimasi osaaminen. Henkilökohtaisessa opiskelusuunnitelmassasi voit jo alkaa rakentaa itsellesi haaveidesi mukaista uraa suuntaamalla opintovalintojasi niiden mukaisesti. Tuutoropettajasi opastaa sinua opintojen suunnittelussa opintojen kaikissa vaiheissa, mutta vastuu oppimisesta ja myös opiskelun suunnittelusta on tietenkin sinulla itselläsi.

Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana otat haltuusi perusteet tärkeimpiin fysioterapeuttisiin tutkimis- ja terapiamenetelmiin ja niiden hallitsemiseksi tarvittavaan muuhun osaamiseen, kuten esim. vuorovaikutukseen, eettiseen ajatteluun sekä anatomiaan ja fysiologiaan. Toisen ja kolmannen vuoden aikana laajennat, sovellat ja syvennät näitä näyttöön perustuvia fysioterapeuttisia menetelmiä erilaisissa fysioterapian asiakastilanteissa. Läpi opintojen opit etsimään ja arvioimaan kriittisesti tietoa sekä hyödyntämään monipuolisia tietolähteitä. Opinnäytetyösi teet yksilöllisen suunnitelmasi mukaan opintojesi loppuvaiheessa osoittaen siinä oman ammattialasi hallintaa.

Mitä fysioterapeutti tekee?

Fysioterapeutin työ on asiakaslähtöistä työtä. Fysioterapeutti edistää ihmisten hyvinvointia vahvistamalla heidän liikunta- ja toimintakykyään. Fysioterapian tarkoituksena on tukea ihmisen osallistumista ja pärjäämistä hänen omassa arjessaan. Fysioterapia käynnistyy aina asiakkaan toimintakyvyn arvioimisella, mikä jälkeen fysioterapeutti laatii asiakkaansa kanssa yksilölliset tavoitteet terapialle. Keskeinen osa fysioterapeutin osaamista on tavoitteiden saavuttamiseksi tarvittavien näyttöön perustuvien fysioterapiamenetelmien valinta ja toteutus. Fysioterapian menetelmiä ovat muun muassa terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaaalinen terapiaa, opettaminen ja ohjaaminen sekä apuvälinepalvelut.

Fysioterapeutin työtehtävänä voi olla myös koti-, koulu-, tai työympäristön suunnittelu esteettömäksi, turvalliseksi ja toimintarajoitteisten henkilöiden liikkumista mahdollistavaksi. Ihmisen omatoimisuutta ja arjessa selviytymistä fysioterapeutti voi tukea myös suosittelemalla kuntoutujalle hankittavaksi apuvälineitä. Hänen palveluidensa saajana voi olla yksittäisen henkilön lisäksi myös koko perhe tai muut kuntoutujan lähipiirissä olevat.

Fysioterapeutin nimikettä saa käyttää vain fysioterapeutin tutkinnon ammattikorkeakoulussa suorittanut henkilö, jonka Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on rekisteröinyt Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteri Terhikkiin.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Oulu
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Fysioterapeutti (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysioterapeutti (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun ammattikorkeakoulu
Kiviharjuntie 4

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu