AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Toimintaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus

Oulun ammattikorkeakoulu, paikassa Oulu
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Toimintaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus

Mies ja nainen

Haluatko tehdä ihmisläheistä työtä, jossa voit käyttää omaa luovuuttasi asiakkaan toiminnan ja toimintakyvyn mahdollistamiseksi? Tavoitteesi on, että asiakkaan päivittäiset elämän toiminnat sujuvat hänen omissa ympäristöissään mielekkäällä ja merkityksellisellä tavalla. Tervetuloa opiskelemaan toimintaterapeutiksi Oulun ammattikorkeakouluun! 

Koulutuksen sisältö

Toimintaterapiaopiskelijana sinulla on aktiivinen ja vastuullinen rooli oppimisprosessissa. Itsenäiset opiskelutaidot ovat tärkeitä. Suuri osa oppimateriaalista on englanninkielistä.

Monimuoto-opiskelussa yhdistyvät lähiopetuspäivät Oamkin Kontinkankaan kampuksella, paikkaan sitomaton etäopiskelu, harjoittelu toimintaterapian eri toimintaympäristöissä, työn opinnollistaminen esim. työssä hankitun osaamisen hyödyntäminen ja itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä. Itsenäinen opiskelu voi olla aiheeseen perehtymistä, itsenäistä lukemista tai se voi toteutua opintopiireinä ja webinaareina. Opintoja voit suorittaa myös kehittämishankkeissa sekä moniammatillisissa ja -alaisissa oppimisympäristössä.

Käytännön taitoja opit harjoittelemalla läsnäolovelvoitteisilla työpajatunneilla erilaisia arviointi- ja terapiamenetelmiä sekä muita toimintoja, joita analysoidaan ja sovelletaan terapeuttiseen tarkoitukseen sopivaksi. Teoria- ja työpajaopintojen jälkeen käytännön osaamista harjoitellaan ohjatussa harjoittelussa työelämän toimintaympäristöissä toimintaterapeutin ohjaamana. Harjoittelupaikat sijaitsevat eri puolella Suomea.

Mitä toimintaterapeutti tekee?

Toimintaterapeutti on kuntoutusalan asiantuntija, jolla on monipuolinen ja laaja-alainen osaaminen ihmisen toimintakyvystä. Toimintaterapia on näyttöön perustuvaa kuntoutusta, jossa keskiössä on yhdessä tekeminen asiakkaan, hänen läheistensä ja eri asiantuntijoiden kanssa erilaisissa yhteisöissä. Toimintaterapiassa toiminnalla tarkoitetaan kaikkea sitä, mitä ihminen tekee ja ajattelee: itsestä huolehtimista, lepoa, leikkiä, työtä, kotielämän ja vapaa-ajan toimintoja. Toimintaterapeutti analysoi toimintoja ja ympäristöjä sekä soveltaa niitä niin, että ne tukevat asiakkaan valintoja ja osallistumista sekä edistää hänen toiminnallisuuttaan.

Terapeuttiset yhteistyösuhteet voivat olla lyhyitä tai pitkäkestoisia vuorovaikutussuhteita, jotka kestävät useita vuosia. Tämä vaatii sinulta kykyä kuunnella asiakasta, läsnäoloa, rohkeutta ja luovuutta. Terapian suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana on aina asiakkaan toimintakyvyn arviointi. Toimintaterapeutti osaa käyttää erilaisia asiakaslähtöisiä arviointimenetelmiä: haastattelua ja toiminnan havainnointia, itsearviointimenetelmiä, testejä ja projektiivisia menetelmiä. Arvioinnin perusteella tehdään yhdessä asiakkaan kanssa suunnitelma yksilöllisesti ja/tai ryhmässä toteutettavaksi. Toimintaterapeutti osaa suunnitella ja toteuttaa myös toiminnallisia ja esteettömiä ympäristöjä sekä mukauttaa niitä asiakkaan tarpeiden mukaan. Hänellä on asiantuntemusta olla kehittämässä yhteiskunnan palveluja.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Oulu
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Toimintaterapeutti (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Toimintaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun ammattikorkeakoulu
Kiviharjuntie 4

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu