Ammatilliset perustutkinnot

Kitaranrakennus | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kitaranrakennus | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto

Kitaranrakennus | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto | IKATA

Ikatan soitinrakennusosasto on Suomessa ainoa paikka, jossa voi opiskella kitaranrakennusta päätoimisesti. Opinnoissa keskitytään sähkö- ja akustisiin kitaroihin ja bassoihin sekä mandoliineihin.

Alan ammattilaiselta vaaditaan kädentaitoja, pitkäjännitteisyyttä, sitoutumista alaan sekä kiinnostusta ja tietämystä musiikista.

Valmistuneet kitaranrakentaja-artesaanit toimivat soitinrakentajina ja -korjaajina, puusepänalalla ja musiikkialan tehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Rakentaminen aloitetaan valmistamalla tasakantinen kiinteärunkoinen sähkösoitin tai kaarevakantinen kiinteärunkoinen sähkösoitin. Muita rakennettavia soittimia ovat mandoliinit, bouzoukit ym. kansansoittimet.

Kitaranrakennusprosessi suoritetaan monipuolisesti alusta loppuun ottaen huomioon suunnittelu, piirustus, materiaalit, valmistustekniikat, markkinointi jne. Opiskelu on käytäntöpainotteista mutta sisältää myös teoriaopintoja, muun muassa akustiikkaa, työturvallisuutta, soitinrakentajan matematiikkaa ja ammattialan historiaa. Opiskelussa voi hyödyntää osaston kansainvälisiä yhteyksiä ja yritysmaailman kontakteja.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Ikaalinen
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät opintopolun kautta. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, soitinrakennuksen osaamisala, kitaranrakennuksen artesaani

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kitaranrakennus | artesaani | taideteollisuusalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
Eino Salmelaisen katu 20
39500 Ikaalinen

» Ikata somessa

Ikata on valtakunnallisesti arvostettu, Suomen suurin ja laaja-alaisin taideteollisuusalan oppilaitos ja se on osa Sasky koulutuskuntayhtymää. Ikata tunnetaan erikoisalojen kouluttajana sekä alansa kehittäjänä. Artesaaneiksi opiskelevat ja valmistuneet ammattilaiset ovat menestyneet voitokkaasti mm. Vuoden Artesaani sekä Taito-Finlandia kilpailuissa. 3D-tulostus ja mallintaminen,...

Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu