Ammatilliset perustutkinnot

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi

Sasky Ikaalisten kauppaoppilaitos, paikassa Ikaalinen
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi

 Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä.

Merkonomeja työskentelee esim. kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

Koulutuksen kuvaus

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moniin eri ammatteihin yksityisissä yrityksissä ja julkisessa hallinnossa sekä järjestöissä. Ammatissa tarvitaan asiakaspalvelu- ja myyntihenkisyyttä. Opiskelut kestävät n. 3 vuotta. Merkonomeja työskentelee kaupan asiakaspalvelutehtävissä sekä toimistopalvelu- ja laskentatehtävissä, kirjanpitäjinä, yrityksissä tai valtion, kuntien ja seurakuntien palveluksessa. Tutkinto tarjoaa myös monipuoliset perustiedot yrityksen perustamisesta ja yrittäjänä toimimisesta.

 

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

    Seuraavat toteutukset

    Tulossa 2 toteutusta

    Syksy

    • Lähiopetus
    • Ikaalinen
    • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

    Joustavasti

    • Lähiopetus
    • Ikaalinen
    • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

    Hakeminen

    Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet esimerkiksi myynti-, toimisto- ja markkinointityöstä tai laskenta- ja kirjanpitotyöstä kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

    Tutkinto / todistus

    Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

    Kustannukset

    Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista(esim. läppäri ja kuulokkeet) ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan Kela-kortilla koulun ruokalassa.

    Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä

    Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan perustutkinto | merkonomi? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

    reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
    Sasky Ikaalisten kauppaoppilaitos
    Eino Salmelaisen katu 20
    39500 Ikaalinen

    Ikaalisten kauppaoppilaitos

    Ikaalisten kauppaoppilaitos on perustettu vuonna 1962 ja se on osa Sasky koulutuskuntayhtymää. Oppilaitoksesta on valmistunut yli 5000 merkanttia, merkonomia tai datanomia, ja todistus on kirjoitettu sadoille erikoiskursseilla käyneille. Ikaalisten kauppaoppilaitoksessa opiskelee vuosittain noin 130 opiskelijaa. Koulutukset Ikaalisten kauppaoppilaitoksessa kestävät kolme...

    Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Ikaalisten kauppaoppilaitos ja katso koulutustarjonta täältä

    Sponsoroitu