Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | ruokapalvelun osaamisala | kokki

Sasky Vammalan ammattikoulu, paikassa Sastamala
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | ruokapalvelun osaamisala | kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | ruokapalvelun osaamisala | kokki

Kokki toimii ruuanvalmistuksen tehtävissä erilaisissa ravintoloissa. Opintojen aikana opitaan tekemään ruokaa sekä ravintola- että suurkeittiössä ja laittamaan sen tarjolle joko yksittäisinä annoksina tai suurelle joukolle. Kokki osaa käyttää, huoltaa ja puhdistaa nykyaikaisen keittiön laitteita ja hän huolehtii usein myös tavaratilausten vastaanotosta ja varastoinnista.

Kokki osallistuu usein ravintolan lounas- ja á la carte -ruokalistojen sekä ateria- ja annostilausten suunnitteluun. Kokin tehtäviin kuuluvat myös keittiön puhtaanapitoon liittyvät tehtävät sekä astiahuolto.

Ammatissa tarvitaan kädentaitoja, luovuutta, ongelmanratkaisukykyä, hyvää maku- ja hajuaistia sekä fyysistä kuntoa.

Kokki työelämässä

Kokkeja työskentelee erilaisissa ravintoloissa, suurkeittiöissä, liikennevälineissä, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluyrityksissä ja pikaruokapaikoissa. Työpaikka saattaa olla avokeittiö, se voi sisältää asiakaspalvelua ja työvuorot vaihtelevat aamuvarhaisesta myöhäiseen iltaan tai pelkkiin arkipäivien päivävuoroihin työpaikan liikeidean mukaan.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Sastamala
  • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Sastamala
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, hakeudut koulutukseen toisen asteen yhteishaussa (www.opintopolku.fi). Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto tai haluat muuten täydentää osaamistasi, voit hakea jatkuvassa haussa (haku suoraan oppilaitokseen Sasky.fi/koulutukset).

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala, kokki

Kustannukset

Oppivelvollisuuslain 4 §:ssä tarkoitettu koulutus on opiskelijalle maksutonta sen kalenterivuoden loppuun, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta tai kunnes hän on suorittanut perustutkinnon loppuun.

Jatkuvan haun kautta hakeutuville opiskelijoille kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista tai muusta opiskelumateriaalista sekä mahdollisista opintokäynneistä. Opetus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman aterian.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | ruokapalvelun osaamisala | kokki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sasky Vammalan ammattikoulu
Ratakatu 36
38210 Sastamala

Sasky Vammalan ammattikoulu

Vammalan ammattikoulussa  Sasky koulutuskuntayhtymässä voit opiskella itsellesi ammatin, jolla on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Oppilaitoksessa on tarjolla useita eri koulutusvaihtoehtoja palvelualoilla, tekniikan aloilla sekä tietojenkäsittelyssä ja tietoliikenteessä. Sasky Vammalan ammattikoulu tarjoaa myös VALMA-koulutusta eli ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta. Sasky Vammalan...

Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Vammalan ammattikoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu