Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
AhlmanEduVideoesittely

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Opiskele kokiksi tai tarjoilijaksi ja kehitä osaamistasi Ahlmanin upeassa miljöössä ja ainutlaatuisissa oppimisympäristöissä lähiruoanparissa!
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset ja hyvät taidot muun muassa ruoanvalmistuksesta tarjoiluun sekä vastuullisuudesta ja lähiruoasta asiakaspalveluun. Tulisiko sinusta esimerkiksi seuraava kestävän kehityksen gastronomi, huippukokki tai ravintolapäällikkö? Koulutus räätälöidään opiskelijalle sopivaksi.
Tutkinnon suorittanut kokki:
- osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
- osaa valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot
- osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle
- työskentelee ravintoloissa, catering-alalla, henkilöstöravintoloissa, kahviloissa, juhla- ja pitopalveluissa, lasti- ja matkustajalaivoissa sekä suurkeittiöissä.
Tutkinnon suorittanut kokki voi työskennellä mm.:
- Ravintolakokkina ravintoloissa (hotellit, korkeatasoiset ravintolat yms.)
- Pitokokkina
- Pääkokkina
- Suurtalouskokkina
- Keittäjänä
Tutkinnon suorittanut tarjoilija:
- osaa toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
- osaa kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
- osaa esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia
- työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa
Tutkinnon suorittanut tarjoilija voi työskennellä mm.:
- Ruokaravintoloissa
- Kahviloissa
- Pubeissa / baareissa
- Laivoissa
- Hotellin ravintoloissa
Hakeminen ja kelpoisuus
Voit hakeutua ravintola- ja catering-alan perustutkintoon jatkuvassa haussa tai kevään haussa ja valita suuntautumisesi opintojen alussa tai opintojen aikana.
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi tai jatkuvassa haussa AhlmanEdun kotisivujen kautta.
Tutkinto / todistus
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija
Kustannukset
Perustutkinnon suorittaminen on opiskelijalle maksutonta ja opiskelupäiviin kuuluu lounas. Kustannuksia voi tulla esimerkiksi oppikirjoista, opintoretkistä, työvaatteista ja -jalkineista sekä muista opiskelumateriaaleista.
Jätä soittopyyntö
AhlmanEdu

AhlmanEdu
AhlmanEdu tarjoaa ammatillistakoulutusta, taideaineita, pelikoulutusta ja –valmennusta, lähiruokaa sekä kokous– ja majoituspalveluja maaseutumiljöössä, aivan Tampereen keskustan tuntumassa. Visiomme mukaisesti tavoitteenamme on olla välittävin yhteisö oppia, kasvaa ja kehittyä. AhlmanEdu valmentaa ruokaketjun ammattilaisia, kuten maatalousyrittäjiä, eläintenhoitajia, kokkeja ja tarjoilijoita, matkailun ja elämysten moniosaajia laajasti kaupungeista erämaihin sekä elämyksiä tuottavia floristeja, muusikoita,...
AhlmanEdu yhteystiedot
AhlmanEdu
Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija täytä seuraavat tiedot: