AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sosionomi (AMK) | rikosseuraamusala | monimuotototeutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Sosionomi (AMK) | rikosseuraamusala | monimuotototeutus

Rikosseuraamusalan sosionomikoulutuksesta saat asiantuntevan ja työelämän tarpeisiin vastaavan sosiaalialan osaamisen erityisesti rikosseuraamusalan näkökulmasta.

Rikosseuraamusalan sosionomina tehtäväsi on tukea rikoksista tuomittujen rikoksetonta ja päihteetöntä elämää sekä yhteiskuntaan kiinnittymistä. Pyrit myös vähentämään rikosten uusimista, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja tukemaan toimintakykyä.

Koulutuksesta saat valmiuksia kehittää yhteisöllisiä ja osallistavia toiminta- ja tukimuotoja eri väestöryhmien tarpeisiin. Opit tuntemaan hyvinvointia ja turvallisuutta tuottavan palvelujärjestelmän, sosiaaliohjauksen ja sosiaali- ja terveysalan palveluiden tuottamisen muodot sekä rikosseuraamusalan erilaiset toimintaympäristöt.  

Valmistuttuasi toimit rikosseuraamusalalla eri ikäisten asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa ja tuet heitä muuttuvissa elämäntilanteissa ja arjen haasteissa.

Koulutuksen sisältö

Rikosseuraamusalan sosionomikoulutuksen opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista.

Ensimmäisenä opiskeluvuotena hankit perusosaamisen sosiaalialan tietoperustasta asiakastyössä ja alan ammattietiikasta.

Toisena opiskeluvuotena perehdyt sosiaalialan asiakastyöhön ja alan työmenetelmiin.

Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena syvennät ammatillista osaamistasi rikosseuraamusalan osaajana. Lisäksi hankit, sovellat ja syvennät tutkimus-, kehittämis-, yhteiskunta- ja johtamisosaamistasi.  

Opinnot toteutetaan tutkivan oppimisen periaatteella. Opiskelussa ja oppimisessa korostetaan yhteistoiminnallisuutta ja itseohjautuvuutta. Osana opintojasi pääset osallistumaan myös alan tutkimus- ja kehittämistoimintaan.

Opintojen alkaessa opiskelija laatii yhdessä opettajatuutorin kanssa henkilökohtaisen opiskelu- ja urasuunnitelman (hops), jossa huomioidaan myös aiemmin hankittu osaaminen.  

Uramahdollisuudet

Tutkinnon laaja-alaisuus mahdollistaa työllistymisen monipuolisiin työtehtäviin sosiaali- tai rikosseuraamusalalla. Tutkinnon suorittanut on kelpoinen työskentelemään rikosseuraamuslaitoksen asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Työpaikkoja on esimerkiksi Rikosseuraamusalan yksiköissä, vankiloissa, kolmannella sektorilla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Kuopio
  • Hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa syksyn yhteishaussa osoitteessa: www.opintopolku.fi.

Pohjakoulutusvaatimuksena on rikosseuraamusalan tutkinto tai vankeinhoidon perustutkinto. Lisäksi hakijalla tulee olla vähintään kaksi vuotta työkokemusta rikosseuraamusalalta edellä mainitun tutkinnon jälkeen.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu