Ammattitutkinnot

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | ohjauksen osaamisala (verkossa)

Sedu, paikassa Seinäjoki
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | ohjauksen osaamisala (verkossa)

tietokoneita ja ihmisiä

Koulutus soveltuu ohjausalalle, erityisesti työikäisten henkilöiden tuki- ja ohjauspalveluiden parissa työnsä juuri aloittaneille tai alalle hakeutuville. Koulutus sopii myös työpajojen henkilökunnalle, elinikäisen oppimisen ohjauksen palveluissa toimiville, aikuisten tuki- ja koulutuspalveluissa toimiville, ohjaustyötä tekeville organisaatioille tai kolmannen sektorin toimijoille ja muille kasvatus- ja ohjaustyöskentelyä tarjoaville organisaatioille eri hallinnon aloilla.

Koulutuksen tavoitteena on aikuisten ohjaustaitojen kehittyminen sekä yksilö- että ryhmänohjauksen osalta. Opit toimimaan moniammatillisessa yhteistyössä alan verkostoissa. Oppimisympäristönä voi olla esimerkiksi työpaja, jatkuvan oppimisen ohjauspalvelut, koulutusneuvonta, työllistymistä edistävät muut palvelut, sosiaalisen kuntoutuksen ja yhteisöllisyyden edistämisen työympäristöt tai etsivä nuorisotyö.

Koulutuksen sisältö

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon kokonaislaajuus on 150 osaamispistettä. Koko tutkinnon suorittajille pakollinen tutkinnon osa Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausajalla 20 osp suoritetaan kokonaan verkko-opintoina.

Ohjauksen osaamisala muodostuu tutkinnon yhteisen pakollisen tutkinnon osan lisäksi osaamisalan kolmesta omasta valinnaisesta tutkinnon osasta, joista tulee valita yksi tai kaksi tutkinnon osaa, yhteensä 50 tai 100 osp:

• Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa 50 osp
• Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus 50 osp
• Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä 50 osp

Lisäksi koko tutkinnon suorittaja suorittaa sekä valinnaisia tutkinnon osia 30 - 80 osp, jotka voivat sisältää myös 5 - 30 tutkinnon osia toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta. Ohjauksen osaamisala sisältää paljon valinnaisuutta.

Koulutuksen suorittaminen

Osaaminen osoitetaan näytöillä. Näyttöympäristönä toimii opiskelijan oma työpaikka tai koulutussopimuspaikka (niille opiskelijoille, joilla ei ole alan työpaikkaa). Näyttöjä arvioi työelämän edustaja, joka voi olla kollega tai esimies, sekä koulutuksen järjestäjän edustaja. Arvioijat nimeää koulutuksen järjestäjä.Tutkintokoulutusta järjestetään 2-3 päivää kuukaudessa kello 9-16.

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin.

Huomaa! Koulutus toteutetaan monimuotoisesti, joten opiskelu verkon kautta on mahdollista.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Seinäjoki
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutus soveltuu ohjausalalle, erityisesti työikäisten henkilöiden tuki- ja ohjauspalveluiden parissa työnsä juuri aloittaneille tai alalle hakeutuville.

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, ohjauksen osaamisala.

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle. Oppisopimusasioissa ota yhteyttä oppilaitokseen. 

Ilman oppisopimusta osallistumismaksu 400 € ja yhden tutkinnon osan hinta on 150 €. Hinta sisältää opetuksen ja opetusmateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Kysy osamaksumahdollisuutta.

Mikäli suoritat koko tutkinnon, sinulla on mahdollisuus hakea työllisyysrahastosta ammattitutkintostipendiä 414 €.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto | ohjauksen osaamisala (verkossa)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sedu
Ammattikoulunkatu 5A
60100 Seinäjoki

Sedu – Ylpeästi tekijä

Sedu toimii laajasti Etelä-Pohjanmaalla mutta myös Vaasassa ja asiakkaiden täydennyskoulutustarpeiden mukaisesti joustavasti muuallakin. Toimipisteitä on kaikkiaan kymmenen. Sedussa opiskelee yli 5000 tutkinto-opiskelijaa. Lisä- ja täydennyskoulutusta suorittaa useita tuhansia henkilöitä vuosittain, joten kokonaisopiskelijavirta vuodessaon n. 10 000. Sedussa on ammattinsa osaavaa henkilöstöä...

Lue lisää oppilaitoksesta Sedu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu