Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Vaasan ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Vaasa
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Sairaanhoitajakoulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa valmiudet hoitotyön asiantuntemusta vaativiin tehtäviin ja hoitotyön kehittämiseen moniammatillisessa työyhteisössä perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, yksityisissä hoitolaitoksissa tai potilas- ja kansalaisjärjestöissä. Sairaanhoitaja toimii ammattinsa eettisten periaatteiden mukaisesti hoitotyön asiantuntijana. Asiantuntijuus perustuu hoitotieteellisen sekä muiden tieteiden tiedon käyttöön. Sairaanhoitajan ammatissa toimiminen ja työn kehittäminen edellyttävät tieteellisen ja käytännöllisen tiedon ja sille perustuvien taitojen ymmärtämistä ja soveltamista.

Sairaanhoitaja tekee vastuullista, monipuolista ja ihmisläheistä työtä hoitamalla potilaita ja heidän läheistensä kautta koko yhteisöä. Sairaanhoitaja on tiimityöskentelijä, joka vastaa myös itsenäisesti monista hoitotoimenpiteistä ja osaa toimia erityisosaamista vaativissa tilanteissa potilaan yksilölliset tarpeet huomioon ottaen.

Sairaanhoitajat toimivat lähellä potilasta asiantuntijatehtävissä erikoissairaanhoidon, perussairaanhoidon sekä vanhustyön parissa. Tehtäviin voivat kuulua muun muassa hoitotoimenpiteiden suunnittelu, toteutus ja vaikuttavuuden seuranta, lääkehoidon suunnittelu ja toteutus sekä tutkimusten tekeminen. Lähes kaikkeen hoitotyöhön liittyy myös potilaiden ja omaisten neuvontaa, ohjausta ja tukemista.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sairaanhoitaja (AMK)

Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulu

VAMK on kodikkaan kokoinen, 3250 opiskelijan kansainvälinen korkeakoulu. VAMKissa voit opiskella insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi. VAMKissa opiskelu on aidosti yhteisöllistä, sillä kaikkien alojen opiskelijat opiskelevat samalla kampuksella. Kampus sijaitsee Vaasan Palosaarella, meren äärellä, aivan kaupungin keskustan kupeessa. Koulutusalat...


Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vaasan ammattikorkeakoulu

Wolffintie 30
65200 Vaasa