Liikunta / Urheilu -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Liikunta ja urheilu ovat laajoja aihealueita opiskelumaailmassa ja mahdollisia koulutussuuntauksia löytyy lukuisia. Kaikille aikuiskoulutuksille yhteistä on vaatimus mielenkiinnosta liikuntaa ja terveydenhuoltoa kohtaan.

Esimerkiksi tanssinopettajan koulutusohjelmasta valmistuu etupäässä tanssinopettajia, mutta myös koulutusohjelman sisällä voit suuntautumia esimerkiksi klassiseen balettiin, nyky- ja jazztanssiin, showtanssiin, kansantanssiin sekä kilpa- ja seuratanssiin.

Liikunta- ja urheilukoulutuksia yliopistossa tai korkeakoulussa

Yliopistossa voit liikunnan ja urheilun alalla opiskella mm. liikuntalääketiedettä, liikuntapedagogiikkaa, fysioterapiaa, liikunnan yhteiskuntatieteitä tai tanssinopettajan maisteriohjelmaan. Lue huolellisesti eri tutkintojen vaatimukset. Esimerkiksi fysioterapiasta kiinnostunut voi hakeutua fysioterapian pääaineopintoihin tai terveystieteiden opettajan opintoihin - pääsyvaatimuksena opintoihin on fysioterapeutin tai lääkintävoimistelijan tutkinto.

Liikunta- ja urheilukoulutus yliopistoissa ja korkeakouluissa>>

Liikunta- ja urheilukoulutuksia ammattikorkeakoulussa

Jos haluat opiskella liikuntaan liittyvän koulutuksen ammattikorkeakoulussa, voit esimerkiksi suorittaa  liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelman. Koulutusohjelma on suunnattu aikuisille työssä oleville liikunnanohjaajan opistoasteen tutkinnon tai liikunnanohjauksen perustutkinnon tai liikunnan ammattitutkinnon suorittaneille henkilöille. Koulutus antaa monipuoliset valmiudet toimia liikunta-alan ohjaus-, asiantuntija- tai esimiestehtävissä mm. julkishallinnossa, kansalaisjärjestöissä tai yksityissektorilla.

Liikunta- ja urheilukoulutus ammattikorkeakouluissa>>

Liikunnan ja urheilun ammatilliset koulutukset

Sinulle joka haluat opiskella esimerkiksi liikuntaneuvojaksi tai valmentajaksi, voi ammatillinen koulutus olla erinomainen vaihtoehto. Ammatillisessa peruskoulutuksessa tarjotaan lisäksi mm. nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen perustutkinto sekä tanssialan perustutkinto. Kuntoutuksen ja liikunnan alalla järjestetään myös erikoisammattitutkintoja.

Liikunta- ja urheilukoulutus ammattikouluissa>>

Liikunta- ja urheilukoulutuksia kansanopistossa

Kansanopistoissa voit opiskella ammatillisen koulutuksen linjoilla, joista valtaosa tarjoaa opintoja vapaa-ajan toiminnan ja liikunnan ohjaamiseen. Kansanopistoissa voit opiskella esimerkiksi nuoriso-ohjaajan, erä-oppaan tai hierojan ammatteihin.

Liikunta- ja urheilukoulutus kansanopistoissa>>

Opiskele liikuntaa ja urheilua ulkomailla

Yleinen tapa ulkomailla opiskeluun on opiskelijavaihto. Vaihtoon voi päästä opiskelijavaihto-ohjelmien kautta tai hankkimalla vaihto-opiskelupaikkansa itse. Suomalaiset oppilaitokset osallistuvat moniin erilaisiin vaihto-ohjelmiin, joiden lisäksi niillä saattaa olla omia vaihtosopimuksia.Jos olet kiinnostunut suorittamaan koko liikunta-alan tutkintosi ulkomailla, kannattaa sinun ottaa yhteyttä suoraan kiinnostuksesi kohteena olevaan kouluun saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot.