Ammatilliset perustutkinnot

Metallarbetsutbildning, plåt- och svetsarbeten

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Metallarbetsutbildning, plåt- och svetsarbeten

Det här är utbildningen för dig som behöver kunskaper i plåt- och svetsningsarbeten för att få arbete samt för dig som behöver tilläggsutbildning inom branschen.

Efter utbildningen kan du tillverka stålkonstruktioner enligt ritningar och standarder. Du kan svetsa plåt- och stålkonstruktioner enligt svetsdatablad. Du kan arbeta med olika arbetsuppgifter som kräver svetskunskaper inom produktion, reparation och montering. Du kan läsa ritningar och dokument i anknytning till arbetet, kan använda maskiner och verktyg rätt och tryggt och behärskar moderna tillverkningstekniker och kan arbeta med uppgiftshelheter i produktionen med beaktande av ekonomi och säkerhet. Du kan mäta noggrant, göra rätta materialval och sörja för den tillverkade eller monterade produktens kvalitet.


Innehåll

  • Ritning med CAD-program samt ritningsläsning
  • Mätteknik
  • CNC-plåtarbeten
  • MIG/MAG-, TIG- och Elektrodsvetsning
  • Svetsnings- och plåtarbeten
  • Stålkonstruktionsarbeten
  • Utbildning enligt utbildningsavtal i samarbetsföretag
  • Kurserna Heta-arbeten, förstahjälp och arbetssäkerhet ingår i utbildningen.
Utbildningens omfattning och tid bestäms individuellt vid utarbetande av en personlig utvecklingsplan för kunnandet (PUK). I planen beaktas den studerandes utgångsnivå samt de kompetenser som arbeten i samarbetsföretagen förutsätter.

Undervisningsspråket är finska och svenska. Är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket.

Kustannukset

Undervisningen är gratis men avgifter för t.ex. studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metallarbetsutbildning, plåt- och svetsarbeten? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu