Ammatilliset perustutkinnot

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Perustutkinnon suorittaminen valmistaa sinut työelämään ja antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Perustutkinnon suoritusaika vaihtelee muun muassa aiempien opintojen ja työkokemuksen mukaan.

Tutkintovaihtoehdot ovat

 • Koneasentaja
 • Koneistaja
 • Levyseppähitsaaja

Koneasentaja

Koneasentajana olet teollisuuden moniosaaja, jonka erilaisia työtehtäviä ovat mm. koneenasennuksen, pneumatiikan ja hydrauliikan osa-alueilta. Koneasentajana tunnet asennustöissä käytettävät työkalut ja materiaalit. Tiedät myös, miten työskennellä turvallisesti ja mitä on huomioitava suurien kappaleiden ja osien siirroissa. Osaat lukea työpiirustuksia, hallitset erilaisten mittalaitteiden käytön ja osaat soveltaa matematiikan ja fysiikan perustietoja. Koneasentajan työssä tarvitset myös yhteistyötaitoja sekä vastuullisuutta työn laadusta. Työ vaatii sopeutumista vaihteleviin työtehtäviin ja -olosuhteisiin ja työ saattaa edellyttää matkustamista asennuskohteisiin, myös ulkomaille.

Koneistaja

Koneistajana hallitset teollisuuden työstökoneet. Työtehtäväsi liittyvät erilaisiin poraus-, sorvaus- ja jyrsintätöihin pääsääntöisesti ohjelmoitavilla, automaattisilla työstökoneilla. Koneistajana ymmärrät työpiirustusten merkinnät, hallitset erilaisten mittalaitteiden käytön ja tiedät erilaisten valmistusmateriaalien erot työstöarvoissa sekä materiaalien käsittelyssä. Tiedät myös, miten työskennellä turvallisesti ja mitä on huomioitava suurien kappaleiden ja osien siirroissa sekä kiinnittämisessä työstökoneeseen. Valmiista työkappaleesta näet konkreettisesti tekemäsi työn lopputuloksen. Koneistajan työ on vastuullista, sillä niin työstökoneet kuin työstettävät kappaleet saattavat olla jopa satojen tuhansien eurojen arvoisia.

Levyseppähitsaaja

Levyseppähitsaajana hallitset teräksen leikkaamisen, muokkaamisen ja hitsaamisen. Työtehtävinäsi on terästuotteiden valmistus. Hallitsen teräslevyn sekä muototeräksien leikkauksen ja pystyt muokkaamaan teräkset haluttuun muotoon työpiirustuksien mukaisesti. Kokoonpanossa hallitset yleisimmät hitsausprosessit ja osaat myös tarkastaa hitsausliitoksesi vaatimuksien mukaisesti. Osaat ottaa huomioon erilaisten valmistusmateriaalien erot. Hallitset turvalliset työtavat ja suurien kappaleiden siirto- ja nostotyöt. Vaikka levyseppähitsaajan työssä käytetään nykyaikaisia leikkaus- ja muokkaustyökoneita, vaatii ala kuitenkin tekijältään kädentaitoa ja kykyä tarkastella työn lopputulosta kriittisesti.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Kotka
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Kotka
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

 • Lähiopetus
 • Kotka
 • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Sinulle, joka

 • olet päättänyt peruskoulun
 • haet opiskelemaan ensimmäistä toisen asteen ammatillista tutkintoasi
 • haluat laajentaa tai kehittää osaamistasi

Perustutkinnot, ammattitutkinnot ja tutkinnon osat jatkuvassa haussa. Opintoihin voi hakea ympäri vuoden. Opintojen aloituspäivä sovitaan erikseen.

Opiskelu oppisopimuskoulutuksena: opiskelu perustuu työsuhteeseen, maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle,  sovi koulutuksesta työpaikan kanssa (uusi työsuhde tai voimassa oleva).

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto
Kymenlaaksonkatu 29
48100 Kotka

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto | Ekami

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto on monialainen toisen asteen ammatillinen oppilaitos. Ekami järjestää ammatillista koulutusta neljällä kampuksella Kotkassa ja Haminassa. Lähes 350 ekamilaista auttaa yli 7000 opiskelijaa kehittymään tekijöiden tekijöiksi, oman alansa ammattilaisiksi. Ekamissa ammattiin opiskelu on hyvä valinta – olitpa nuori tai...

Lue lisää oppilaitoksesta Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu