Ammatilliset perustutkinnot

Närvårdare (flerform)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
27 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
27 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Närvårdare (flerform)

En ny närvårdarutbildning startar i Karis i augusti 2024!

Grundexamen inom social- och hälsovårdsbranschen ger dig möjlighet till ett brett arbetsfält med kontakt till människor i olika åldrar och livssituationer.

I de yrkesinriktade studierna lär du dig bl.a. om människans utveckling, människokroppens uppbyggnad och funktion, människans grundläggande behov, social- och hälsvårdens strukturer och verksamhetsområden, läkemedelshantering samt vård och rehabilitering. Efter avklarade grundstudier kan du välja det kompetensområde som intresserar dig mest. Examen ger dig rätt att utöva närvårdaryrket och ger även en grund för fortsatta studier vid högre utbildning.

Är du intresserad att studera via läroavtal kan du kontakta Klara Roos på läroavtalsbyrån, klara.roos@axxell.fi för vidare information.

Innehåll

Studierna indelas i yrkesämnen (145 kompetenspoäng) och därtill kommer 35 kompetenspoäng gemensamma ämnen. Studierna är heltidsstudier, men inom flerform är det möjligt att jobba vid sidan om studierna. För varje studerande görs upp en personlig utvecklingsplan där tidigare kunnande tas i beaktande.

I examensdelarna ingår:

  1. Närstudier; i genomsnitt 1 närstudiedag per vecka. I närstudiedagarna ingår föreläsningar, grupparbeten, övningar, individuella uppgifter, studiebesök mm.
  2. Distansuppgifter; dessa görs mellan närstudiedagarna som; självstudier, inlämningsuppgifter, grupparbeten, tester mm
  3. Utbildning i arbetslivet; övning i arbetslivet genom tex läroavtal eller utbildningsavtal (oavlönad praktik)
  4. Alla examensdelar avslutas med ett yrkesprov. På yrkesprovet påvisar du ditt praktiska och teoretiska kunnande i arbetslivet.

Krav på hälsa och funktionsförmåga

Enligt lagen om yrkesutbildning(531/2017) kan en studerandes hälsotillstånd eller ett tidigare beslut om indragning av studierätt påverka/hindra antagning som studerande vid Axxell inom social- och hälsovårdsbranschen, pedagogisk verksamhet och handledning och sjöfart. De hälsokrav som gäller respektive bransch samt bestämmelser om indragning av studierätten hittar du här. Studerande bör vara lämplig för branschen.

Studerande som antagits till utbildning inom social- och hälsovårdsbranschen eller pedagogisk verksamhet och handledning skall på begäran visa upp ett utdrag ur straffregistret inför inlärning i arbete-perioder där de i väsentlig grad kommer i kontakt med minderåriga. Utdrag ur straffregistret uppvisas åt handledande läraren.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

27 elokuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Utbildningen är gratis, men kostnader kan tillkomma för t.ex. studiematerial.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Närvårdare (flerform)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu