Itsenäiset maisteriohjelmat

Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma

Helsingin yliopisto, paikassa Helsinki
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma

Kestävyys, ruoka ja talous – tervetuloa Helsingin yliopistoon opiskelemaan teemoja, jotka ovat yhteiskunnassa aina ajankohtaisia ja merkittäviä.

Maisteriohjelmassa omaksut kokonaisvaltaisen näkökulman elintarviketalouteen ja kulutukseen. Ohjelma antaa perusvalmiudet johtamiseen ja yrittäjyyteen, kulutustutkimukseen, markkinointiin sekä yhteiskuntaan ja ympäristöön liittyviin teoriaperinteisiin ja niiden soveltamiseen. Opiskelija syventää osaamistaan valitsemalla tutkintoonsa edellä mainittuihin tutkimuskenttiin kytkeytyviä tieteenalaopintoja. Osaamista voi syventää valitsemalla tutkintoon kiinnostavia valinnaisia opintoja Helsingin yliopiston laajasta tarjonnasta ja muista kotimaisista tai ulkomaisista tiedekorkeakouluista.

Maisteriohjelmassa kehityt asiantuntijaksi, joka ymmärtää, jäsentää ja ratkaisee elintarviketalouden järjestelmään, liiketoimintaan ja kulutukseen liittyviä ongelmia.

Valmiina maisterina sinulla on:

1. syvällistä liiketalouden ja taloudellisten ilmiöiden osaamista

  • hallitset johtamisen ja yrittäjyyden keskeiset käsitteet ja teoriat,
  • ymmärrät kuluttajien käytäntöjä ja kulutustutkimuksen kenttää,
  • osaat tutkia ja soveltaa markkinointiin liittyviä työkaluja, ja
  • tunnet yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen perusteet.

2. kokonaisvaltaista kestävän elintarvikejärjestelmän tuntemusta

  • tunnistat talouden, yhteiskunnan ja ympäristön prosessien yhteen kietoutuneisuuden elintarvikejärjestelmässä,
  • ymmärrät elintarviketalouden toimintojen ja toimijoiden erilaiset roolit (ml. alkutuotanto, teollisuus, kauppa, palvelut, kulutus) osana laajempaa yhteiskunnallista ja ekologista järjestelmää Suomessa ja globaalisti,
  • pystyt tarkastelemaan ruokaan liittyviä ajankohtaisia ilmiöitä ja niiden muutoksia suhteessa aikaan ja paikkaan.

3. työelämässä tarvittavia akateemisia asiantuntijataitoja ja valmiuksia suuntautua tutkijanuralle oppimalla poikkitieteellistä ja monimenetelmällistä tutkimuskäytäntöä.

Ohjelmasta valmistuu elintarviketieteiden maisteriksi (ETM) tai maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi (MMM) riippuen aiemmin suoritetusta tutkinnosta ja opintojen sisällöstä. Vaikka elintarvikeala on tutkinnon ensisijainen sovellusala, tutkinnon monipuolisuus mahdollistaa toimimisen hyvin myös muilla aloilla.

Elintarviketaloutta ja kulutusta voi opiskella Suomessa vain Helsingin yliopiston Viikin kampuksella, jossa opiskelee suuri joukko muitakin maatalous-, elintarvike- ja ympäristöalan tulevaisuuden osaajia. Tämä tarjoaa sinulle erinomaisen verkostoitumismahdollisuuden jo opiskeluaikana.

Lähteet: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Elintarviketieteiden maisteri / Maatalous- ja metsätieteiden maisteri

Helsingin yliopisto
Fabianinkatu 33
00014 Helsinki

Helsingin yliopisto 

Helsingin yliopisto on Suomen vanhin ja koulutustarjonnaltaan monipuolisin tiedekorkeakoulu, joka on perustettu vuonna 1640. Helsingin yliopisto tarjoaa yhteensä 31 kandi- ja 33 maisteriohjelmaa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi voit opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science....

Lue lisää oppilaitoksesta Helsingin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu