Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto – opiskele maailman parhaaksi

Voit opiskella Helsingin yliopistossa 33 kandi- ja 33 maisteriohjelmassa, joiden opetus on joko kokonaan suomeksi ja/tai ruotsiksi. Lisäksi yliopistossa voi opiskella englanninkielisessä kandiohjelmassa, Bachelor's Programme in Science. Englanninkielisiä maisteriohjelmia yliopistolla on 34.

Lähes kaikissa koulutusohjelmissa on tarjolla useiden tieteenalojen sisältöjä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kandiohjelmien kohdalla sitä, että hakuvaiheessa sinun ei tarvitse vielä sitoutua yhteen tieteenalaan. Opintojen edetessä voit ohjelman sisällä suuntautua itsellesi parhaiten soveltuvalle alalle. Koulutusohjelmissa pääset vaikuttamaan oman tutkintosi sisältöön valitsemalla Suomen laajimmasta koulutustarjonnasta itseäsi kiinnostavia ja työuraasi tukevia opintoja. Useimmissa kandi- ja maisteriohjelmissa on mahdollista suorittaa opiskelujakso ulkomailla. Helsingin yliopistolla on yhteensä yli 500 vaihtokohdetta ympäri maailmaa.

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja yhdeksällä muulla paikkakunnalla Suomessa. Helsingin yliopistossa on 11 tiedekuntaa.

"Yhtenä maailman johtavista monitieteisistä yliopistoista uskomme ajattelun voimaan muuttaa asenteita, ihmisiä ja yhteiskuntaa – maailman parhaaksi. Tavoitteemme on tuottaa ja jakaa tietoa, joka auttaa ratkaisemaan meitä kaikkia koskettavia maailmanlaajuisia haasteita. Olemme edelläkävijöitä esimerkiksi ilmastotutkimuksessa ja maailman kärkeä syöpähoitojen mekanismien ymmärtämisessä."

Haluatko lisätietoa Helsingin yliopiston koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Helsingin yliopiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta.

Videoesittely

Koulutukset Paikkakunta
Alue- ja kulttuurintutkimuksen maisteriohjelma Helsinki
Elintarviketalouden ja kulutuksen maisteriohjelma Helsinki