Itsenäiset maisteriohjelmat

Lääketiede, lääketieteen lisensiaatti

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Kuopio
Pituus
6 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
6 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Lääketiede, lääketieteen lisensiaatti

Itä-Suomen yliopiston lääkärikoulutuksen vahvuuksia ovat selkeät opintokokonaisuudet, käytännönläheinen opetus, innostavat opettajat, toimiva opintojen ohjaus, opiskelijaystävällinen ilmapiiri ja monipuoliset tutkimusmahdollisuudet. Lääketiedettä opiskellaan modernissa oppimisympäristössä. Simulaatio-opetuksen keskus Taitostudiassa voi harjoitella lääkärin kädentaitoja ja toimenpiteitä ohjatusti ja itsenäisesti. Ryhmä- ja potilasopetuksen rinnalla on luento- ja monimuoto-opetusta.

Opintojen alussa perehdytään elimistön rakenteeseen ja toimintaan myös solu- ja molekyylitasolla, harjoitellaan vuorovaikutustaitoja ja tutustutaan lääkärin työhön. Opetus on tapauslähtöistä jo prekliinisestä vaiheesta alkaen, mikä tukee hyvin käytännön potilastyötä.

Kliinisessä vaiheessa opitaan tarkemmin sairauksien tunnistaminen ja ehkäisy sekä potilaan hoito ja kuntoutus. Keskiössä on käytännön potilastyö. Opetus tapahtuu pääosin Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella ja Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Opintoihin sisältyy opetusta ja harjoittelua alueen terveyskeskuksissa ja sairaaloissa.

Valinnaisilla opinnoilla voi syventää käytännön lääkärintaitoja, valita tutkimustyötä tukevia opintojaksoja tai perehtyä muihin tieteenaloihin UEF:n vapaan sivuaineoikeuden turvin. Opintoja voi suorittaa myös vaihdossa ulkomailla. Tutkimustyön voi aloittaa myös hyvässä ohjauksessa jo opiskeluaikana.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Lääketieteen lisensiaatti

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu