Ammatilliset perustutkinnot

Prosessiteollisuuden perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Kerava
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Prosessiteollisuuden perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Sinustako tulevaisuuden tekijä prosessiteollisuuteen?

Prosessiteollisuuden perustutkinnon opintojen jälkeen voit työskennellä erilaisissa kemian­teollisuuden tai elintarviketuotannon ylläpitotehtävissä. Vastaat siitä, että tuotantolaitteet pysyvät kunnossa ja tuotanto käynnissä, jolloin esim. polttoaineita, lämpöä, sähköä, juomavettä ja turvallisia elintarvikkeita on kaikkien saatavilla. Tuotantotyö voi olla vuorotyötä, mikä tarkoittaa useamman päivän vapaita vuorokierron päätteeksi.

Prosessinhoitajana toimit tuotantoprosessin ylläpitotehtävissä esimerkiksi öljynjalostuksessa, muovinvalmistuksessa, muovituotteiden valmistuksessa, lääkkeiden valmistuksessa, elintarvikkeiden valmistuksessa, entsyymien valmistuksessa, vesienkäsittelyssä (juomavesi, jätevesi) tai energiantuotannossa voimalaitoksella. Voit myös työskennellä mikro-organismien avulla tuotettavien elintarvikkeiden kuten esimerkiksi oluen, kombuchan tai hapatettujen tuotteiden valmistusprosessissa.

Keudassa opiskelu on joustavaa ja työelämälähtöistä. Tarjoamme monimuotoisia opintopolkuja ja pääset jo opintojen aikana tekemään yhteistyötä alan toimijoiden kanssa ja tutustumaan erilaisiin työpaikkoihin. Jos sinulla on jo alan työpaikka voit opiskella tutkinnon oppisopimuksella. Myös kansainväliselle työelämäjaksolle on mahdollista päästä. Perustutkinnon jälkeen sinulla on mahdollisuus jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Päiväkoulutus

Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Päivä-monimuotokoulutus

Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Muille kuin oppivelvollisille tulee kustannuksia oppikirjoista (n. 50 €).

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda prosessiteollisuuden perustutkinto prosessinhoitaja

Kysy lisää!

Kuusela Mari

Opettaja

+358504397672

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Ahvenainen Mirja

Opinto-ohjaaja

+358504731189

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Prosessiteollisuuden perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu