Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Koulutuskeskus JEDU
Yhteenveto
Henkilökohtaistetaan
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Nivala
Ammattitutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on tieto- ja viestintätekniikan alan koulutus tai kokemusta alan työtehtävistä. Koulutus sopii jatko-opinnoiksi esimerkiksi Tieto- ja viestintätekniikan tai Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon suorittaneille. Koulutus soveltuu myös henkilöille, joilla on tieto- ja viestintätekniikka-alan osaamista, mutta alan ammatillinen tutkinto puuttuu.

Ohjelmiston suunnittelu -osan suorittanut osaa arvioida asiakkaan tarpeet ja suunnitella käyttöliittymiä, käytettävyyttä, tietorakenteita ja ohjelmistoarkkitehtuurin yhdessä asiakkaan ja työryhmän kanssa. Ohjelmiston toteuttaminen, testaaminen ja käyttöönotto -tutkinnon osan suorittanut osaa analysoida spesifikaation ja laatia projektisuunnitelman sekä toteuttaa ja testata ohjelmiston. Palvelin- ja työasematuessa toimiminen -tutkinnon osan suorittanut osaa hoitaa hankintaprosessin, asentaa laitteiston ja ohjelmistot sekä ylläpitää laitteistoa. Tietoliikenneverkkotuessa toimiminen -tutkinnon osan suorittanut osaa dokumentoida tietoliikenneverkon, asentaa lähiverkon ja ylläpitää sitä. Sovellus- ja neuvontapalvelutuessa toimiminen -tutkinnon osan suorittanut osaa suunnitella tieto- ja viestintäteknisiä palveluja sekä opastaa tai kouluttaa käyttäjiä.

Koulutuksen sisältö

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Tieto- ja viestintäteknisessä toimintaympäristössä toimiminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan yhteensä 120 osp):

  • Ohjelmiston suunnittelu 60 osp
  • Ohjelmiston toteuttaminen, testaaminen ja käyttöönotto 60 osp
  • Tietoliikenneverkkotuessa toimiminen 60 osp
  • Palvelin- ja työasematuessa toimiminen 60 osp
  • Sovellus- ja neuvontapalvelutuessa toimiminen 60 osp

Työelämässä

Järjestelmä- tai ohjelmistotuotannon asiantuntijat (datanomi) työskentelevät monipuolisesti erilaisten tieto- ja viestintätekniikka-alan yritysten ja organisaatioiden sekä niitä tukevien organisaatioiden palvelu-, asiantuntija- tai tukipalvelutehtävissä. Työ voi liittyä käyttöjärjestelmien, ohjelmistojen, laitetekniikan, oheislaitteiden sekä verkkopalvelimien ja verkon tietoliikennelaitteiden hallintaan tai ohjelmistotuotannon suunnittelu- ja toteutustehtäviin.

Hakeminen

Voit hakea koulutukseen oppilaitoksen omien kotisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto

Kustannukset

Koulutuksen hinta on 300€. Oppisopimuksena koulutus on maksuton.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU

Koulutuskeskus JEDU järjestää monialaista ammatillista koulutusta Haapajärvellä, Haapavedellä, Kalajoella, Nivalassa, Oulaisissa, Piippolassa (Siikalatvalla) ja Ylivieskassa. JEDU järjestää ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot seuraavilla koulutusaloilla: Humanistiset ja taidealat Kauppa-, hallinto- ja oikeustieteet Luonnontieteet Maa- ja metsätalousalat Palvelualat Tekniikan alat Terveys- ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Koulutuskeskus JEDU ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Koulutuskeskus JEDU

Nivala

 Näytä puhelinnumero
www.jedu.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto täytä seuraavat tiedot: