Ammattitutkinnot

Terveysalan ammattitutkinto | immobilisaatiohoitotyön osaamisala | kipsiteknikko

OSAO, paikassa Oulu
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Hinta
450 EUR
Aloitus
11 lokakuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 1.8.2024
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Hinta
450 EUR
Aloitus
11 lokakuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 1.8.2024
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Terveysalan ammattitutkinto | immobilisaatiohoitotyön osaamisala | kipsiteknikko

Kuvassa jalka, jossa punainen kipsi. Lisäksi hoitajan kädet.

Immobilisaatiohoitotyön (kipsauksen) osaajia tarvitaan alan työpaikoille. Osaamisen hankit suorittamalla terveysalan ammattitutkinnon.

Kipsiteknikkona toteutat immobilisaatiohoitotyötä julkisella tai yksityisellä sektorilla ja osaat toteuttaa itsenäisesti erilaisia tuentoja ja ohjata asiakasta. Työskentelet sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä esimerkiksi päivystyspoliklinikalla tai terveyskeskuksen vastaanotolla. Voit myös toimia ammatinharjoittajana tai yrittäjänä myyden palveluja eri organisaatioille.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

Pakolliset tutkinnon osat

 • Ammattiosaajana työskenteleminen terveysalalla (45 osp)
 • Immobilisaatiohoitotyön toteuttaminen (90 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat (15 osp), joista järjestetään yksi

 • Elimistön nestekierron ylläpitäminen ja edistäminen
 • Haavojen hoitaminen
 • Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen
 • Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen
 • Tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Kelpoisuus

Terveysalan ammattitutkinnon immobilisaatiohoitotyön osaamisalan (tutkintonimike kipsiteknikko) suorittaminen edellyttää sinulta sellaista vaativaa terveysalan osaamista, jota on käytännössä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöillä. Sinulla tulee olla suoritettuna vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai hankittuna vastaava osaaminen työkokemuksen ja koulutusten kautta. Voit hakeutua koulutukseen jos olet sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja jos työskentelet työpaikassa, jossa on tarvetta ja mahdollista hankkia immobilisaatiohoitotyön (kipsausalan) osaamista.

Lisäksi hakijalla tulee olla sellainen terveydentila- ja toimintakyky, jota edellytetään terveysalan ammattitutkinnon suorittajalta (OPH-5-2018).

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena (2 – 3 lähipäivää kuukaudessa). Koulutuksen lähipäivät vuoden 2024 aikana ovat perjantai ja lauantai/1kk. Ensimmäiset lähipäivät ovat 11.-12.10.2024, loput lähipäivät ilmoitetaan koulutuksen alettua. Kevään ja syksyn 2025 lähipäivät ilmoitetaan koulutuksen alkaessa (valinnainen tutkinnon osa).

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä. Opiskelu sisältää käytännön työtehtäviä työpaikalla, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa. Tietopuolisen lähiopetuksen määrä sovitaan opiskelijakohtaisesti, keskimäärin niitä on noin 2 – 4 päivää kuukaudessa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

11 lokakuuta, 2024

 • Monimuotototeutus
 • Oulu
 • Hakuaika: 1.8.2024

Kysy lisätietoja

 • Oppisopimuskoulutus
 • Oulu

Hakeminen

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat valitaan haastatteluun hakemuksessa annettujen tietojen perusteella.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

 • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
 • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
 • motivaatio, enintään 3 pistettä

Hakijat kutsutaan haastatteluun hakuajan päättymisen jälkeen. Kutsu lähetetään sähköpostitse ja kutsun lähettämisestä laitetaan tekstiviesti. Haastattelut järjestetään 12.8. (tai 16.8.2024). Opiskelijavalinnasta tiedotetaan sähköpostilla.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin, joka on Oulussa 6.8.2024. Terveysalan ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.

Tutkinto / todistus

Terveysalan ammattitutkinto, immobilisaatiohoitotyön osaamisala, kipsiteknikko

Kustannukset

Opiskelijamaksu on 450 € (Alv 0%). 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu