Ammatilliset perustutkinnot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|kiinteistönhoitaja

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|kiinteistönhoitaja

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkintoa suorittaessa voi valita joko kotityöpalvelujen osaamisalan (kodinhuoltaja), toimitilahuollon osaamisalan (toimitilahuoltaja) tai kiinteistöhuollon osaamisalan (kiinteistöhoitaja). Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto antaa valmiudet hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoitajan tehtävänä on huolehtia, että kiinteistöt ovat kunnossa ja että niiden arvo säilyy. Lisäksi kiinteistönhoitajan vastuulle kuuluu varmistaa, että kiinteistön käyttäjien on turvallista ja terveellistä liikkua, asua, oleskella ja työskennellä niin kiinteistön sisätiloissa ja ulkoalueilla. Työssä tarvitaan kykyä työskennellä itsenäisesti, vastuullista työotetta ja teknistä osaamista. Koska kiinteistönhoitaja toimii yhdessä tai useammassa asiakaskohteessa, ovat asiakaspalvelutaidot myös eduksi.

Kiinteistönhoitajan työtehtävät

Kiinteistönhoitajalla on monipuolinen tietämys kiinteistöjen rakenteista sekä LVI- ja sähköjärjestelmistä, sillä hän vastaa kiinteistöjen toimivuudesta. Hänen tulee oma-aloitteisesti tarkastella kohteiden kuntoa sekä arvioida ja ennakoida kiinteistöjen huoltotarpeita. Ammattitaitoisella kiinteistönhoitajalla on suuri merkitys kiinteistön sekä siinä asuvien ja toimivien henkilöiden näkökulmasta: Huolellisesti ja suunnitelmallisesti ylläpidetty kiinteistö säilyttää arvonsa ja erinäiset kiinteistöön liittyvät kulut kuten lämmityskulut pysyvät oikealla tasolla.

Tarvittaessa kiinteistönhoitaja osaa suorittaa pieniä asennus-, huolto- ja korjaustöitä. Lisäksi erilaisten mittausten ja määräaikaistarkastusten tekeminen sekä piha-alueiden hoito kuten lumityöt, hiekoitus ja pihojen puhtaanapito kuuluvat kiinteistönhoitajan työtehtäviin.

Kiinteistönhoitaja työelämässä

Kiinteistönhoitaja voi huolehti monenlaisista rakennuksista ja työskennellä hyvinkin erilaisissa ympäristöissä. Työtehtävät voivat liittyä niin asuinkiinteistön kuin julkisten rakennusten ja teollisuuslaitosten huolto- ja ylläpitotehtäviin. Työnantajina voivat olla perinteisten kiinteistöpalvelu-, kiinteistönhuolto ja isännöintiyritysten lisäksi teollisuus- ja tuotantoyritykset sekä yksittäiset asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöt ja suuret kiinteistöjenomistajat.

Tavallisesti työ on päivätyötä ja työviikko on viisipäiväinen. Kiinteistönhoitajalle saattaa kuitenkin kuulua myös päivitysvuoroja, jolloin hänen on oltava tavoitettavista vuorokauden ympäri. Päivystysvuorot saattavat osua myös viikonlopulle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto|kiinteistönhoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
PAOK Palvelualan Opisto Kuopio
Asemakatu 4
70100 Kuopio

Palvelualan Opisto Kuopiossa (PAOK:ssa) voit kouluttautua aloille, jotka työllistävät hyvin. Niin ravintola- ja catering- kuin puhtausalan ammattilaisista on huutava pula. Palvelualan Opisto Kuopiossa varmistaa, että valmistut alan ammattilaiseksi, alan viimeisin tieto mukanasi. Pieni opisto, jossa opetus on laadukasta ja opettajilla...

Lue lisää oppilaitoksesta PAOK Palvelualan Opisto Kuopio ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu