Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus, Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittanut on kielitaitoinen sekä myynti- ja asiakaspalveluhenkinen. Hän suunnittelee, toteuttaa, valmistaa ja myy tuotteita ja -palveluja. Hän toimii työpaikan ja toimintaympäristön liikeidean sekä suomalaisen ruoka- ja tapakulttuurin mukaisesti. Hän hallitsee omavalvonnan ja alkoholin anniskelumääräykset ja toimii kannattavasti ja kestävän toimintatavan mukaisesti. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon suorittaneella on alan perusvalmiuksien lisäksi erikoistunut osaaminen ruoanvalmistuksen tai asiakaspalvelun työtehtävissä.

Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon kaikille yhteinen pakollinen osa on ravitsemispalveluissa toimiminen. Ruokapalvelun osaamisalalla (kokki) suoritetaan osat: lounasruokien valmistus ja annosruokien valmistus. Asiakaspalvelun osaamisalalla (tarjoilija) suoritetaan osat: asiakaspalvelu ja myynti sekä annosruokien ja juomien tarjoilu. Lisäksi suoritetaan valinnaisia osia, jotka tukevat ammatillista suuntautumista.

Kohderyhmä

Asiakaspalvelun osaamisala (tarjoilija) on suunnattu asiakaspalvelusta ja salityöskentelystä kiinnostuneille henkilöille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto tai henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Ruokapalvelun osaamisala (kokki) on suunnattu ruoan valmistuksesta kiinnostuneille henkilöille, joilta puuttuu toisen asteen tutkinto tai henkilöille, jotka haluavat vaihtaa alaa. Koulutus soveltuu myös riittävän suomen kielen taitaville maahanmuuttajille.

Ohjaamme sinua henkilökohtaisesti valitsemaan tilanteeseesi sopivan osaamisalan ja tutkinnon osat sekä suunnittelemme yhdessä tarvitsemasi opinnot.

Työllistyminen

Kokit työskentelevät erilaisissa ravintoloissa, suurtalouskeittiöistä ja juhlapalveluista fine dining -ravintoloihin. Suuria työllistäjiä ovat henkilöstöravintolat, ketjuravintolat ja liikenneasemat. Kokkeja työskentelee myös esimerkiksi kevyitä lounaita tarjoavissa kahviloissa. Kokki toimii ruoanvalmistuksen tehtävissä valmistaen maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot. Kokki myös laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Tarjoilijan työpaikat ovat henkilöstöravintoloissa, kokouspalveluissa, à la carte -ravintoloissa, ketjuravintoloissa, liikenneasemilla ja baareissa. Monet tarjoilijat työllistyvät kahviloihin. Tarjoilija toimii asiakaspalvelutehtävissä ja kunnostaa asiakastiloja, laittaa esille myytäviä tuotteita, esittelee, myy ja tarjoilee ruokia ja juomia.

Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät: osaavasta henkilöstöstä on pulaa. Henkilöstöravintolat ovat lisääntyneet viime vuosina. Henkilöstöravintoloissa ja suurtalouskeittiöissä on odotettavissa lähivuosina eläköitymistä, mikä lisää uusien kokkien kysyntää. Monet kokit ja tarjoilijat työllistyvät myös henkilöstövuokrausyritysten kautta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Raisio
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

  • Monimuotototeutus
  • Raisio
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Syksy

  • Lähiopetus
  • Raisio
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Jos tulet suoraan peruskoulusta tai TUVAsta ja/tai sinulla ei ole vielä mitään muuta koulutusta, haet pääasiassa valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku.fi kautta.
Hae ns. jatkuvalla haulla suoraan oppilaitoksen www-sivujen kautta, jos

  • jäit ilman paikkaa yhteishaussa
  • haet alalle, joka ei ole mukana yhteishaussa
  • olet ylioppilas tai sinulla on jo aiempi ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto
  • sinulla on runsaasti työkokemusta.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki tai tarjoilija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Purokatu 1
21200 Raisio

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...

Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu