Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustussuunnittelija | monimuotototeutus

Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Joustavasti (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustussuunnittelija | monimuotototeutus

Taideteollisuusalan perustutkinto | Sisustussuunnittelijan monimuotokoulutus / Salon seudun ammattiopisto

Sisustussuunnittelijan monimuotokoulutus – opiskele itsenäisemmin

Kiinnostaako sisustussuunnittelijan monimuotokoulutus töiden ohessa? Innostutko sisustamisesta? Oletko haaveillut työstä sisustussuunnittelun parissa? Mietit alan vaihtoa tai haluat laajentaa osaamistasi? Toiveesi on löytää laadukas sisustussuunnittelijan koulutus palkkatyösi ohessa?

Sinulla on tyylitajua ja silmää kauniille ympäristölle. Haluat ideoida, suunnitella ja tehdä erilaisia sisustuksia. Kaipaat työkaluja, joilla pääset muokkaamaan ympäristöstä toimivaa ja viihtyisää.

Opintoihin osallistuminen ei edellytä alan aiempaa kokemusta tai osaamista. Voit olla alalla työtä tekevä ja tarvita osaamisesi laajentamista tai päivitystä. Haluat kehittää omaa erikoisosaamistasi. Koulutuksen monipuolinen sisältö antaa sinulle hyvät valmiudet sisustusalan töihin.

Sisustusalan koulutuksessa opit suunnittelemaan toimivia tiloja

Sisustussuunnittelun opinnoissa edetään projekteja tekemällä. Syventyessäsi kulloiseenkin aiheeseen työstät joko omaa, asiakas- tai harjoitusprojektia. Tapaamme etäyhteyksillä sisustusalan yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Kuulemme ammattilaisilta alan uusimmista sisustusmateriaaleista, väreistä ja tulevaisuuden visioista.

Koulutuksessa perehdytään sisustustyylien historiaan, ideoiden kehittämiseen ja luonnosteluun. Opit käyttämään mittakaavoja, lukemaan ja tuottamaan ammattialapiirustuksia. Pääset kiinni rakennusalan standardeihin ja toimivien tilojen mittoihin. Saat tutkia estetiikan aineksia ja materiaalien kestävyyttä.

Luot kauniita, aikaa kestäviä tiloja, joissa ihmisten on hyvä ja turvallista olla. Opit käyttämään sisustusalan tietokoneohjelmia, ilman aiempaa tietotekniikan osaamista. Muokkaat tiloja, laadit vaihtoehtoisia kalusteratkaisuita ja sommitelmia. Pääset kiinni siitä, miten lumoavat havainnekuvat syntyvät. Kehität omia taitojasi ideoiden myymisessä sekä presentaatioiden tekemisessä.

Sisustusalan monimuotokoulutuksen opiskelu käytännössä

Sisustusalan koulutus koostuu etäopetuksesta ja muutamasta lähiopetuspäivistä. Etäopetusta on opintojen alkaessa viikoittain yhden arkipäivän ajan. Myöhemmin opetuspäiviä on hieman harvemmin.

Käytössämme on Teams-sovellus. Tietokoneen piirustusohjelman (SketchUp Pro) oppeja saat Salossa. Lähiopetusta on kolme peräkkäistä päivää. Opiskelua varten sinulla tulee olla riittävän tehokas tietokone. Koulutuksessa pääset mukaan valoisaan, oppimisen iloa jakavaan opiskelijaryhmään.

Opintopolku sovitetaan sinulle ja osaamiseesi istuvaksi. Elämäntilanteen salliessa voit hakeutua työelämäjaksolle sisustusalan yritykseen. Harjoittelussa pääsee luomaan suhteita työmahdollisuuksiin ja verkostoitumaan alalle. 

Sisustusalan koulutuksen keskeiset sisällöt:

 • yksityiset tilat: koti, keittiö, kylpyhuone, sauna, kodinhoito jne.
 • julkiset tilat: toimisto, kahvila/ravintola
 • värien ja materiaalien maailmat
 • sisustuksen ja arkkitehtuurin historia
 • valaistuksen perusteet ja mahdollisuudet
 • tekninen piirtäminen, 3D-ohjelmat (SketchUp Pro, ArchiCad)
 • valokuvaus ja kuvien käsittely (Adobe-ohjelmat)
 • some-sisällöt ja portfolio

Sisustusalan ammattilainen osaa ja työllistyy nopeasti

Töitä sisustajille löytyy arkkitehti- ja sisustussuunnittelutoimistoista, rakennuttajilta, sisustusalan liikeyrityksistä ja lehdistä. Itsenäinen yrittäjyys on myös mahdollinen vaihtoehto. Harjoittelujakso vauhdittaa työllistymistä merkitsevästi.

Opiskelijoitamme on sijoittunut asuntorakentamisen suunnittelu- ja myyntitehtäviin, laivateollisuuteen sekä talotehtaille. Keittiösuunnittelu, huonekalumyynti, asuntostailaus sekä rautakaupoissa materiaalitietämys ja suunnitteluosaaminen ovat alaamme. Koteihin halutaan viihtyisyyttä yhä enemmän. Toimistoissa on mahdollisuus päästä mukaan suuriinkin rakennusprojekteihin.

Sisustusalan perustutkinnosta saat yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Alan ammattikorkeakouluja löydät Lahdesta, Helsingistä, Kouvolasta ja Pietarsaaresta. Yliopistotasolla sisustusarkkitehdiksi valmistutaan Espoon Aalto-yliopistosta. Lapin yliopisto Rovaniemellä puolestaan painottaa sisustuksessa tekstiilimuotoilua.

Sisustussuunnittelijan koulutus avaa laajan väylän tulevaisuuteesi.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

Syksy

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | sisustussuunnittelija | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu