Ammatilliset perustutkinnot

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | IT-tukihenkilö

Sasky Ikaalisten kauppaoppilaitos, paikassa Ikaalinen
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | IT-tukihenkilö

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | IT-tukihenkilö

IT-tukihenkilö pitää kunnossa tietojärjestelmiä, osallistuu käyttäjien koulutukseen, myy ja markkinoi alan tuotteita. Ammatissa tarvitaan hyvää teknistä osaamista, palveluhenkisyyttä ja yhteistyötaitoja.

IT-tukeja työskentelee tietotekniikka-alan yrityksissä, jotka tekevät ohjelmistoja, tarjoavat tietotekniikan käyttämiseen liittyviä palveluja ja konsultointia, tietokantapalveluita sekä sisällön tuotantoa.

Koulutuksen sisältö

Opintojen aikana opitaan muun muassa tietokoneen ja käyttöjärjestelmien perustoiminta, verkon perusrakenteet, laite- ja ohjelmisto-ongelmien ratkaisemista, työn automatisointia komentokielien ja ylläpito-ohjelmien avulla. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa pelivalmennusta sisältävä eSports -tutkinnon osa.

Tutkintoon sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista, josta sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Ikaalinen
  • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Joustavasti

  • Lähiopetus
  • Ikaalinen
  • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Tutkinto / todistus

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö

Kustannukset

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista (esim. läppäri ja kuulokkeet), opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan Kela-kortilla koulun ruokalasta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto | IT-tukihenkilö? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Sasky Ikaalisten kauppaoppilaitos
Eino Salmelaisen katu 20
39500 Ikaalinen

Ikaalisten kauppaoppilaitos

Ikaalisten kauppaoppilaitos on perustettu vuonna 1962 ja se on osa Sasky koulutuskuntayhtymää. Oppilaitoksesta on valmistunut yli 5000 merkanttia, merkonomia tai datanomia, ja todistus on kirjoitettu sadoille erikoiskursseilla käyneille. Ikaalisten kauppaoppilaitoksessa opiskelee vuosittain noin 130 opiskelijaa. Koulutukset Ikaalisten kauppaoppilaitoksessa kestävät kolme...

Lue lisää oppilaitoksesta Sasky Ikaalisten kauppaoppilaitos ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu