Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja

Stadin AO
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Joustavasti / syksyllä
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku / yhteishaku
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot
kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneilla on ammattitaito palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisen ydintä. Tutkinnon suorittaneilla on laaja-alaisen perusosaamisen lisäksi osaamisalan mukainen erikoistuneempi osaaminen.

Stadin AO:ssa kauneudenhoitoalan koulutusta järjestetään Meritalon ja Vilppulantien toimipaikoissa.

Kosmetologi, kosmetiikkaneuvoja

Kauneudenhoitoalalla opiskellaan erilaisten kasvo-, jalka- ja käsihoitojen tekemistä, tuote- ja raaka-ainetuntemusta, ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa, terveysliikuntaa sekä ravintotietoutta. Kosmetologin (ihon hoidon osaamisala) tai kosmetiikkaneuvojan (hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala) ammatissa tulee osata myös palvella asiakkaita ja myydä kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluita.

Alan työskentelyä rajoittavat tekijät

Kosmetologin työ on keskiraskas työ, jolla on taipumus lisätä hartiaseudun staattista jännitystä. Työ sisältää jatkuvaa veden ja kosmeettisten aineiden käsittelyä.

Allergia- ja atopiataipumus voi rajoittaa ammatissa toimimista, mutta ei ole este koulutukseen hakeutumiselle. Erityisesti huomioitavia ovat ihosairaudet ja allergiat, tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, tasapainoelimistön toiminnan häiriöt ja sairaudet sekä näön tai värinäön heikkous.

Alan työtehtävät

 • hyvinvointia ja kauneutta edistävien hoitojen suunnittelu ja toteutus
 • ohjaaminen ihonhoitotuotteiden valintaan ja käyttöön, kotihoidon ohjaus
 • kauneudenhoitoalan myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävät

Työhön liittyviä vaatimuksia

 • normaali fyysinen kunto
 • palvelu- ja yrittäjähenkisyys

Henkilökohtaiset ominaisuudet

 • hyvät vuorovaikutustaidot
 • sosiaalisuus
 • kyky työskennellä eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten parissa

Työnantajia

 • hoitolat, kylpylät
 • monialaiset kauneudenhoitoalan yritykset
 • oma yritys

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Koulutuksen kesto

Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2 - 3 vuotta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen ja suunnitellaan, millaista osaamista opiskelija tarvitsee ja miten se hankitaan eri oppimisympäristöissä.

Tutkinto / todistus

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja

Kustannukset

Oppimateriaalit ja tarvikkeet sekä henkilökohtaiset työvälineet ja -vaatteet opiskelija kustantaa itse.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja täytä seuraavat tiedot: