Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja

Suomen Diakoniaopisto
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Oppisopimuskoulutus
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot
kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa on neljä eri osaamisalaa. Suomen Diakoniaopistoon kuuluva SKY-Opisto tarjoaa näistä kahta: kosmetologikoulutusta sekä kosmetiikkaneuvojakoulutusta.

  • Ihon hoidon osaamisala, kosmetologi
  • Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja

Kauneudenhoitoalan koulutus

Kauneudenhoitoalan tehtävänä on tuottaa turvallisia ja korkealaatuisia palveluja, jotka edistävät asiakkaan kauneutta ja terveyttä sekä tarjoavat virkistystä, rentoutusta ja hyvänolon tunnetta. Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittaneena olet ammattitaitoinen asiakaspalvelija ja osaat valita asiakkaallesi parhaat palvelut ja tuotteet ja ohjata niiden käytössä.

Kosmetologina ja kosmetiikkaneuvojana hoidat asiakkaan tervettä ihoa. Ehostat, opastat ja neuvot asiakkaitasi ihon itsehoidossa ja ehostuksessa. Myyt kosmeettisia hoitoja ja tuotteita, joilla saadaan aikaan ja ylläpidetään asiakkaan hyvää oloa, ihon terveyttä ja kauneutta. Suunnittelet ja toteutat hoitoja asiakkaan yksilöllisten lähtökohtien ja tarpeiden mukaisesti.

Alan ammattilaisena työskentelet joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa. Hoitotyötä tekevä kosmetologi voi toimia esimerkiksi kauneushoitoloissa, kylpylöissä, hotelleissa, palvelutaloissa, lääkäriasemilla tai monipuolisia hyvinvointipalveluita tarjoavissa yrityksissä. Kauneudenhoitoalan palveluja on mahdollista viedä lähelle asiakasta, kuten kotiin tai työpaikalle. Kosmetologeja ja kosmetiikkaneuvojia työskentelee myös erilaisissa maahantuonti-, myynti-, ja konsultointitehtävissä, kosmetiikkaliikkeissä ja tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla, sekä viihde- ja media aloilla.

Koulutuksen sisältö

Perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

  • Ihon hoidon osaamisalaan sisältyy kolme pakollista tutkinnon osaa.
  • Hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisalaan sisältyy kaksi pakollista tutkinnon osaa.

Valinnaiset tutkinnon osat ovat jaettu kahteen ryhmään. Lisäksi tutkintoon sisältyy yhteisiä valinnaisia tutkinnon osia. Voit tutustua tarkemmin tutkinnon rakenteeseen alempaa.

Hakeminen ja kelpoisuus

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilla verkkosivuilla.

Tutkinto / todistus

Kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja

Kustannukset

Koulutus on maksutonta, mutta kustannuksia tulee työvaatteiden ja -välineiden sekä kahden oppikirjan hankkimisesta. Työvaatteet ja oppikirjat, sekä työvälineet jäävät omaksesi. Hyvin huolletuilla työvälineillä voit tehdä työtä vuosien ajan.

Ota yhteyttä oppilaitokseen

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopisto

Suomen Diakoniaopiston kampukset sijaitsevat Helsingissä Kalliossa ja Sturenkadulla, Lahdessa ja Oulussa. Koulutamme osaajia terveys- ja hyvinvointialoille sekä palvelualoille. Järjestämme myös aikuisten perusopetusta, erilaisia valmentavia koulutuksia ja palveluita maahanmuuttajien kotoutumiseen. Tarjoamme lisäkoulutusta työelämässä jo oleville ammattilaisille. Oma oppisopimustoimisto hoitaa kaikki oppisopimuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Suomen Diakoniaopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Suomen Diakoniaopisto yhteystiedot

Suomen Diakoniaopisto

Alppikatu 2 A
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.sdo.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto | kosmetologi tai kosmetiikkaneuvoja täytä seuraavat tiedot: