Itsenäiset maisteriohjelmat

Energiatekniikka, diplomi-insinööri

Vaasan yliopisto, paikassa Vaasa
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Energiatekniikka, diplomi-insinööri

Vaasan yliopiston diplomi-insinöörikoulutuksessa painottuvat ympäristöystävällinen energiatekniikka, kansainvälisyys, liiketoimintaosaaminen, älykkäiden tietojenkäsittelytekniikoiden soveltaminen ja tietokonemallintamiseen liittyvät menetelmät.

 • Automaatio ja tietotekniikka tuovat energiajärjestelmien laitteisiin ja järjestelmiin älyä, jotta ne toimivat taloudellisesti, luotettavasti ja mahdollisimman itsenäisesti. Tietoliikenteen avulla laitteet kommunikoivat keskenään. Tietoliikenteen avulla mahdollistetaan myös järjestelmien etähallinta. Opintosuunnan teemoja ovat ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikka, sovelluskohtaiset digitaaliset laskentapiirit, tietokonemallinnus sekä tekoälymenetelmät kuten sumea logiikka ja evoluutiolaskentaan perustuva optimointi.
 • Energiatekniikka kouluttaa asiantuntijoita varmistamaan, että taloudellisesti tuotettua energiaa on luotettavasti ja edullisesti saatavilla. Energiaa on tuotettava ja käytettävä ympäristöhaitat minimoiden. Energiatekniikan syventymiskohteita ovat polttomoottorit ja niihin perustuva energiantuotanto, pako- ja savukaasujen puhdistustekniikat sekä uusiutuvat polttoaineet ja energialähteet.
 • Sähkötekniikan opinnot kattavat sähkön tuotannon (hajautettu tuotanto ja uusiutuvat energialähteet), älykkäät sähköverkot (sähkönjakelutekniikka, sähköjärjestelmien suojaus ja sähköverkkojen tietoliikenne) sekä tehoelektroniikan sovellukset (verkkovaihtosuuntaajat, sähkömoottorikäytöt, muut tehoelektroniikkalaitteet).

Koulutusta tukevat monipuoliset opetusmenetelmät (mm. lähiopetus, yhteinen ongelmien ratkaisu, seminaarit, simulointi ja laboratoriodemonstraatiot) sekä pienryhmätyöskentely. Tekniikan moderni opetuslaboratorio Technobothnia, teollisuusyritykset ja tutkimushankkeet tarjoavat poikkeuksen hyvän opiskeluympäristön tekniikan opinnoille.

Opintojen rakenne

Diplomi-insinöörin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä (op) ja voit suorittaa sen päätoimisesti opiskellen kahdessa vuodessa. Koulutus alkaa syksyllä ja opetus tapahtuu pääosin arkipäivisin päiväsaikaan. Opintoihin kuuluu

 • opintosuunnan opintoja tukevia opintoja
 • liiketoimintaosaamisen opintoja
 • opintosuunnan syventäviä opintoja
 • diplomityö ja
 • vapaasti valittavia opintoja.

Sinulta voidaan opintojen aikana lisäksi edellyttää täydentävien opintojen suorittamista (0-60 opintopistettä) opintojen alkuvaiheessa, jotta aiemman tutkinnon aikana saavutettu tietotaso soveltuu DI-opintoihin.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

 • Lähiopetus
 • Vaasa
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri

Vaasan yliopisto
Wolffintie 34
65200 Vaasa

Vaasan yliopisto

Me Vaasan yliopistossa ratkomme suuria globaaleja haasteita ja luomme kestävämpää tulevaisuutta. Olemme vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut tiedeyliopisto. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. Meillä on yli 5000 opiskelijaa. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita asiantuntijoita johtamaan muutosta. Meiltä valmistuu...

Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu