Itsenäiset maisteriohjelmat

Hallintotieteiden maisteriohjelma, sosiaali- ja terveyshallintotiede, hallintotieteiden maisteri

Vaasan yliopisto, paikassa Vaasa
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Hallintotieteiden maisteriohjelma, sosiaali- ja terveyshallintotiede, hallintotieteiden maisteri

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriopinnoissa tarkastellaan hyvinvointiyhteiskunnan ja sen organisaatioiden toimintaa, palveluita ja johtamista. Tutkimukseen pohjautuvassa opetuksessa tuotetaan asiantuntijuutta ja johtamisvalmiuksia tulevaisuuden toimintaympäristöön. Opintoja kehystävänä ajatuksena on, että hallinnonalakohtaisesta toiminnan organisoimisesta ollaan siirtymässä kohti ilmiöpohjaista, yhteiskunnallisten ja globaalien ongelmien yhteisölliseen ratkaisemiseen pyrkivää toimintaa. Maisteriopintojen sisältöjä ohjaavia ilmiöitä ovat erityisesti hallinnon organisoitumiseen, palvelujärjestelmään, työntekemisen muotoihin ja digitalisaatioon liittyvät muutokset. Opinnot syventävät opiskelijoiden ymmärrystä systeemisen muutoksen dynamiikasta ja erilaisten ilmiöiden yhteenkietoutumisesta.

Maisteriohjelmaan haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Opiskelija saa opiskeluoikeuden suoraan hallintotieteiden maisterin tutkintoon ja opintosuuntaan sosiaali- ja terveyshallintotiede.

Tavoitteet

Sosiaali- ja terveyshallintotieteen syventävät opinnot koostuvat teemoista, joissa otetaan haltuun ajankohtaiset ja työelämän kannalta merkittävät asiat kuten johtamismallit, demokratiainnovaatiot tai uudet tavat ymmärtää yhteiskunnan kokonaisturvallisuus. Tavoitteena on antaa opiskelijoille erinomaiset valmiudet hyvinvointijärjestelmien ja niiden palvelujen monipuoliseen kehittämiseen ja johtamiseen. Opinnot tuottavat kyvyn tunnistaa ja reagoida yhteiskunnan hyvinvoinnin kasvaviin haasteisiin. Oppiaineessa on jatkuvasti panostettu uusien ja monipuolisten opetusmenetelmien soveltamiseen, joissa korostuu vuorovaikutus ja opiskelijoiden omatoimisuus. Sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriopiskelijat toimivat aidosti osana tutkimusyhteisöä. Oppiaineen laajat työelämäyhteydet näkyvät niin tutkimuksessa kuin opetuksessa.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Vaasa
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Hallintotieteiden maisteri

Vaasan yliopisto
Wolffintie 34
65200 Vaasa

Vaasan yliopisto

Me Vaasan yliopistossa ratkomme suuria globaaleja haasteita ja luomme kestävämpää tulevaisuutta. Olemme vastuulliseen liiketoimintaan suuntautunut tiedeyliopisto. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. Meillä on yli 5000 opiskelijaa. Koulutamme vastuullisia ja kansainvälisesti suuntautuneita asiantuntijoita johtamaan muutosta. Meiltä valmistuu...

Lue lisää oppilaitoksesta Vaasan yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu