Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala

Kanneljärven Opisto
Yhteenveto
Syksyllä / joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / jatkuva haku
   
Lähiopetus
Lohja
Ammatilliset perustutkinnot
Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala

Kiinnostaako eri-ikäisten ihmisten kanssa työskentely? Haaveiletko merkityksellisestä työstä lasten, nuorten tai vaikkapa vanhusten parissa?

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon suorittaneena saavutat ohjauksen, kasvatuksen ja kommunikoinnin tehtävissä tarvittavaa monipuolista osaamista. Alalla tarvitaan hyviä viestintä- vuorovaikutustaitoja sekä kykyä ottaa huomioon taustaltaan erilaisten ja eri-ikäisten ohjauksen ja tuen tarpeet. Vastuu ohjattavien ja asiakkaiden psyykkisestä ja fyysisestä turvallisuudesta korostuu myös alan osaamisvaatimuksissa. Alalla työskennellään usein osana moniammatillista ryhmää ja/tai verkostoa.

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto on myös hyvä väylä jatko-opintoihin aloille, joissa ohjaus- ja kohtaamisen taidoista on etua – esimerkiksi luokanopettajan tai vaikkapa poliisin opintoihin.

Kanneljärven Opistossa voit valita joko nuoriso- ja yhteisöohjauksen tai varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisalan: osaamisalavalinnan voit tehdä vielä opintojen alkuvaiheessa.

Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja suunnittelee, järjestää ja ohjaa eri-ikäisten ihmisten toimintaa. Työ on ohjaus-, opastus- ja tukityötä, jonka painopisteitä ovat ohjattavan osallisuuden lisääminen, kansalaistoiminta sekä monikulttuurinen työ. Alalla painottuvat harrastus- ja toimintamahdollisuuksien ohella nuorten elinolojen kehittäminen sekä yhteiskunnallisten osallistumismahdollisuuksien turvaaminen ja laajentaminen. 

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto,nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala (180 osp)

Kustannukset

Toisen asteen ammatillinen perustutkintokoulutus on opiskelijalle maksutonta. Myös opiston asuntolassa asuminen ja kouluruokailut ovat Kanneljärven Opiston ammatillisen koulutuksen opiskelijalle maksuttomia. Mahdollisista opintomateriaaleista ja -välineistä opiskelija vastaa itse (esim. kannettava tietokone tai muu tiedonhakuun ja tekstinkäsittelyyn soveltuva laite).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kanneljärven Opisto

Kanneljärven Opisto – joustavaa opiskelua, sinulle räätälöitynä

Kanneljärven Opistolla jokainen opiskelija kohdataan yksilönä. Opiskelijan omat toiveet ja tavoitteet vaikuttavat opintojen kulkuun sekä sisältöön. Aina ei voi ennakoida, milloin tarve tai halu kouluttautua iskee. Siksi lähes kaikkiin koulutuksiin Kanneljärven Opistossa on jatkuva haku! Kanneljärven Opisto on Lohjalla Hormajärven...


Lue lisää oppilaitoksesta Kanneljärven Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kanneljärven Opisto

Karstuntie 537
08450 Lohja

 Näytä puhelinnumero

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 1 arviointiin

JJJ

Opisto oli mulle kun koti. Siellähän me asuttiinkin kolme vuotta. Koulutus antoi mulle tosi paljon. Erilaisia oppimistapoja oli paljon ja nuoriso-ohjaajana opitaan tekemisen kautta. Ei pelkästään lukemisen. Opiston ympäristö mahdollistaa paljon. Opettaja ei ole pelkkä auktoriteetti vaan myös ystävä, joka auttaa eteenpäin vaikeissakin asioissa. J...

Näytä kokonaan
Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala täytä seuraavat tiedot: