Pelastajatutkinto

Pelastusopisto
Yhteenveto
1,5 vuotta
suomi
Elokuussa
   
Lähiopetus
Kuopio
Ammatillinen koulutus
 Pelastajatutkinto / Pelastusopisto

Pelastajatutkinto

Kouluttaudu ammattiin, jossa inhimillisyys ja merkityksellisyys ovat kaiken tekemisen keskiössä. Opiskelu pelastajatutkinnossa (90 op) kestää 1,5 vuotta. Tutkinto antaa kelpoisuuden pelastajan, palomiehen tai palomies-sairaankuljettajan virkoihin.

Opetus tapahtuu Kuopiossa sijaitsevassa Pelastusopistossa. Opintoihin sisältyy paljon harjoittavaa opetusta Pelastusopiston harjoitusalueella (mm. sammutustyö, savusukellus, ensihoito, onnettomuustilanteet jne.). Opiskelu on pääsääntöisesti lähiopiskelua ja opiskelijalla on läsnäolovelvollisuus. Opetus, majoitus ja ruokailut ovat opiskelijalle maksuttomia.

Pelastajan ammattikuvaus

Pelastaja on monitaitoinen alansa ammattilainen. Hän osallistuu ennaltaehkäisevään turvallisuustyöhön, sammuttaa tulipaloja, pelastaa ihmisiä onnettomuustilanteissa, hoitaa ja kuljettaa potilaita jatkohoitoon sekä osallistuu hälytysvalmiuden ylläpitoon asemapalvelussa. Pelastajan työhön sisältyy yhä enemmän myös toimintaa turvallisuusopastuksen, valistuksen ja neuvonnan parissa.

Pelastajan ammatissa fyysinen ja psyykkinen toimintavalmius muodostavat kokonaisuuden. Pelastajan on myös osoitettava fyysinen toimintakykynsä vuosittain. Tämän vuoksi pelastajalta vaaditaankin vahvaa sitoutumista ja motivaatiota työhönsä.

Pelastajana toimiminen edellyttää, että pystyy toimimaan käskyjen alaisuudessa ja sopeutumaan ryhmäkuriin. Pelastus- ja ensihoitotilanteissa toimitaan usein suuren henkisen paineen alla. Tällöin pelastajalta vaaditaan luovuutta ja kykyä soveltaa tietojaan ja taitojaan nopeasti ja tehokkaasti, mutta kuitenkin järkevästi.

Hakeminen

Pelastajatutkintoon haetaan Pelastusopiston oman nettihaun kautta.
Koulutus ei ole mukana yhteishaussa. Hakuajat ovat kaksi kertaa vuodessa.

Elokuussa 2023 alkavaan koulutukseen haku on 30.1.–17.2.2023 (pelastajakurssit 125 ja 126). Hakemuksen liitteiden on oltava Pelastusopistolla 24.2.2023 mennessä.

Ennakkovaatimukset hakemiseen:

  1. Vähintään 18-vuotias.
  2. Pohjakoulutuksena joko lukion oppimäärä, yo-tutkinto tai ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto.
  3. C-ajokortti opintojen aloituspäivään mennessä. Huom. jos olet alle vaaditun ikärajan (21 v), voit hakea erityislupaa kortin suorittamiseksi, kun tieto opiskelupaikastasi on varmistunut.

Koulutukseen voi hakea vain, mikäli hakija on suorittanut hyväksytysti fyysisen toimintakyvyn testin sekä lääkärintarkastuksen Pelastusopiston nimeämässä testauspaikassa. Lisätietoa fyysisen toimintakyvyn testistä löydät kouluttajan sivuilla.

Tutkinto / todistus

Pelastajatutkinto

Video

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelastajatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Pelastusopisto

Pelastusopisto

Pelastusopisto on valtakunnallinen oppilaitos ja valtion virasto. Pelastusopisto suunnittelee ja toteuttaa hätäkeskustoiminnan ja pelastusalan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta, pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusta, siviilivalmiuden koulutusta, mukaan lukien varautuminen ja kansainvälinen pelastustoiminta sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Pelastusopisto sijaitsee Kuopiossa ja toimii sisäministeriön...


Lue lisää oppilaitoksesta Pelastusopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Pelastusopisto

Hulkontie 83
70821 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.pelastusopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Pelastajatutkinto täytä seuraavat tiedot: