Ammatillinen koulutus

Pelastajatutkinto

Pelastusopisto, paikassa Kuopio
Pituus
1,5 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1,5 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Video

Pelastajatutkinto

 Pelastajatutkinto / Pelastusopisto

Kouluttaudu ammattiin, jossa inhimillisyys ja merkityksellisyys ovat kaiken tekemisen keskiössä. Opiskelu pelastajatutkinnossa (90 op) kestää 1,5 vuotta. Tutkinto antaa kelpoisuuden pelastajan, palomiehen tai palomies-sairaankuljettajan virkoihin.

Opetus tapahtuu Kuopiossa sijaitsevassa Pelastusopistossa. Opintoihin sisältyy paljon harjoittavaa opetusta Pelastusopiston harjoitusalueella (mm. sammutustyö, savusukellus, ensihoito, onnettomuustilanteet jne.). Opiskelu on pääsääntöisesti lähiopiskelua ja opiskelijalla on läsnäolovelvollisuus. Opetus, majoitus ja ruokailut ovat opiskelijalle maksuttomia.

Pelastajan ammattikuvaus

Pelastaja on monitaitoinen alansa ammattilainen. Hän osallistuu ennaltaehkäisevään turvallisuustyöhön, sammuttaa tulipaloja, pelastaa ihmisiä onnettomuustilanteissa, hoitaa ja kuljettaa potilaita jatkohoitoon sekä osallistuu hälytysvalmiuden ylläpitoon asemapalvelussa. Pelastajan työhön sisältyy yhä enemmän myös toimintaa turvallisuusopastuksen, valistuksen ja neuvonnan parissa.

Pelastajan ammatissa fyysinen ja psyykkinen toimintavalmius muodostavat kokonaisuuden. Pelastajan on myös osoitettava fyysinen toimintakykynsä vuosittain. Tämän vuoksi pelastajalta vaaditaankin vahvaa sitoutumista ja motivaatiota työhönsä.

Pelastajana toimiminen edellyttää, että pystyy toimimaan käskyjen alaisuudessa ja sopeutumaan ryhmäkuriin. Pelastus- ja ensihoitotilanteissa toimitaan usein suuren henkisen paineen alla. Tällöin pelastajalta vaaditaan luovuutta ja kykyä soveltaa tietojaan ja taitojaan nopeasti ja tehokkaasti, mutta kuitenkin järkevästi.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Elokuussa

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • suomi

Tammikuussa

  • Lähiopetus
  • Kuopio

Hakeminen

Pelastajatutkintoon haetaan Pelastusopiston oman nettihaun kautta.
Koulutus ei ole mukana yhteishaussa. Hakuajat ovat kaksi kertaa vuodessa.

Haku elokuussa 2024 alkavaan koulutukseen on 15.1.–9.2.2024 (kurssit 129-130 ja 131-132*).*Mikäli rahoitus varmistuu.

Valintakoe: Valintakoe Pelastusopistolla (1pv/hakija) 13.–17.5.2024 ja sähköinen soveltuvuuskoe 22–24.5.2024.

Ennakkovaatimukset hakemiseen:

  1. Vähintään 18-vuotias.
  2. Pohjakoulutuksena joko lukion oppimäärä, yo-tutkinto tai ammatillinen perustutkinto tai ammattitutkinto.
  3. C-ajokortti opintojen aloituspäivään mennessä. Huom. jos olet alle vaaditun ikärajan (21 v), voit hakea erityislupaa kortin suorittamiseksi, kun tieto opiskelupaikastasi on varmistunut.

Koulutukseen voi hakea vain, mikäli hakija on suorittanut hyväksytysti fyysisen toimintakyvyn testin sekä lääkärintarkastuksen Pelastusopiston nimeämässä testauspaikassa. Lisätietoa fyysisen toimintakyvyn testistä löydät kouluttajan sivuilla.

Tutkinto / todistus

Pelastajatutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelastajatutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Pelastusopisto
Hulkontie 83
70821 Kuopio

Pelastusopisto

Pelastusopisto on valtakunnallinen oppilaitos ja valtion virasto. Pelastusopisto suunnittelee ja toteuttaa hätäkeskustoiminnan ja pelastusalan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta, pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusta, siviilivalmiuden koulutusta, mukaan lukien varautuminen ja kansainvälinen pelastustoiminta sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Pelastusopisto sijaitsee Kuopiossa ja toimii sisäministeriön...

Lue lisää oppilaitoksesta Pelastusopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu