Sivuston käyttötapa: Mobiili

Djurskötare på klinik - Yrkesexamen i djurskötsel

Axxell
Sammanfattning
Svenska
   
Kemiö
Ammattitutkinnot

Djurskötare på klinik - Yrkesexamen i djurskötsel

Utbildning för yrkesexamen i djurskötsel, ny utbildning startar hösten 2019!

Som djurskötare på en djurklinik har du många uppgifter. Förutom att bistå veterinären vid undersökningen och vården av djuren, assistera vid operationer och sköta narkosövervakningen, har du dessutom hand om bl.a. kundbetjäningen och hygienen på kliniken. Skolan har en egen smådjursklinik (länk) och ett djurhus med ca 60 djurarter. Vi skolar också assistenthundar för rörelsehindrade personer.

Till en typisk djurklinik kommer förutom hundar och katter även mindre djur, såsom kaniner, marsvin och andra gnagare, och ibland även ormar, ödlor och fåglar. Vårt utbildningsprogram erbjuder dig utmärkta möjligheter att fördjupa dina kunskaper i vården av såväl friska som sjuka keldjur, och öppnar dörrarna till det omväxlande och spännande djurskötaryrket! Du kan också efter examen jobba med produktionsdjur eller på en hästklinik.

Det är möjligt att avlägga yrkesexamen direkt ifall man har flera års arbetserfarenhet på en djurklinik. I de flesta fall behöver man dock skaffa sig mångsidiga kunskaper för att klara av examen. För detta ändamål ordnar vi en förberedande utbildning. För att klara av att avlägga examen bör du ha fyllt 18 år och helst ha en examen i grunden (t.ex. grund-, student-, yrkes- eller specialyrkesexamen) eller arbetserfarenhet.

Utbildningen för djurskötare på kliniker är 1,5 år. Utbildningen är smådjursinriktad. Den startar årligen på hösten.Utöver närstudier består utbildningen av perioder ute i arbetslivet, vilket betyder att man utför en arbetspraktik på valbar djurklinik. Detta studieupplägg möjliggör effektiva studier så du snabbt kommer ut i arbete.

Förberedande utbildningen kostar 900€ i sin helhet. Utöver det bör man räkna med att köpa en del studielitteratur som vi använder och rekommenderar.

Det finns möjlighet att anhålla om hyresboende på skolans internat i delat rum. Mer info om kostnader kring detta ger kansliet (tel 029 001 7275 eller e-post brusaby@axxell.fi ).

Läs mera om djuren och smådjurskliniken

Det är möjligt att studera på läroavtal. Kontakta läroavtalsbyrån vid Axxell, Anders Levin tfn 044 739 7782 eller anders.levin@axxell.fi

Kostnader

Utbildingen kostar 900€. Arbetslösa betalar halva priset. OBS! Intyg över arbetslöshet från arbetskraftsbyrån bör uppvisas.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Djurskötare på klinik - Yrkesexamen i djurskötsel? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter– vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många. Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxells vuxenutbildningar skräddarsys just för dig med hänsyn till dina behov. Tidigare utbildning och erfarenhet tas i beaktande och...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Djurskötare på klinik - Yrkesexamen i djurskötsel täytä seuraavat tiedot: