Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hevostenhoitaja – Hevostalouden perustutkinto

Axxell
Yhteenveto
suomi
   
Kemiö
Ammatilliset perustutkinnot

Hevostenhoitaja – Hevostalouden perustutkinto

Opiskelija suorittaa hevostalouden perustutkinnon ja valmistuu hevostenhoitajaksi. Meillä voit suuntautua hevosharrastepalvelujen tuottamiseen.

Hevosharrastepalvelujen tuottaminen

Tutkinnon menestyksellisen suorittamisen edellytyksenä on, että oma ratsastustaito koulutuksen alussa on vähintään tasolla Helppo C ja että tutkinnonsuorittajalla on käytössään hevonen, joka on koulutettu vähintään tasolle Helppo B ja hyppää 80 cm ratoja. Opiskelijalla on valmiudet toimia palkattuna työntekijänä tai yrittäjänä ratsastusalalla. Mikäli opiskelija suorittaa ennalta määrätyt tehtävät (koulu- ja esteratsastusradat, maastoratsastuksen järjestäminen sekä ratsastustunnin pitäminen) vähintään hyvällä tasolla, hänelle voidaan myöntää ammattinimike Hevosharrasteohjaaja, myöntäjänä Suomen Ratsastajainliitto (SRL). Tämä oikeuttaa toimimaan SRL:n hyväksymässä harrastetallissa.

Opiskelujen pituus

Tutkinnon suorittamista varten opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunitelma. Tutkinnon voi suorittaa jopa 1-1,5 vuodessa, useimmille tutkinnon suorittaminen kuitenkin kestää 2 vuotta. Koulutus sopii myös sinulle, joka olet ylioppilas ja haluat pitää välivuoden ennen korkeakouluopintoja, esim agrologiksi tai eläinlääkäriksi!

Opiskelumuoto

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti;

 • lähiopetusta 5 päivää kuukaudessa Brusabyssä, Kemiönsaarella. Koulutus alkaa lähiopetusviikolla viikolla 38, 17-19.9.2018
 • Yrityskäyntejä
 • Työskentelyä yrityksissä
 • Kirjallisuus- ja etätehtäviä

Koulutus on kaksikielinen.

Sisältö (tutkinnon osat)

 • Hevosten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen
 • Yrittäminen hevostalousalalla
 • Tallin ja talliympäristön hoito
 • Ratsastaminen ja raviurheilu
 • Hevosharrasteohjaajan työskenteleminen ajo- ja ratsuhevosten kanssa
 • Hevosharrastajan ohjaaminen
 • Hevosharrastepalvelujen tuottaminen
 • 1 valinnainen tutkinnon osa

Tutkinnon suorittamisen edellytyksenä on että harjoittelet käytännön töitä lähiopetusjaksojen välillä.

Jos valitset suuntautumisen Hevosharrastepalvelujen tuottaminen, sinun täytyy löytää talli, jossa voit harjoitella ratsastustuntien pitoa. Vaatimuksena on, että talli täyttää hyväksytyn ratsastuskoulun tai harrastetallin kriteerit ja että voit säännöllisesti harjoitella tunninpitoa. Oman ratsastuksen kehittäminen on myös erittäin tärkeää. Riippuen ratsastustaidosta ja kokemuksesta tarvitset valmentautumista ja mahdollisuuden ratsastaa hyvillä pohjilla myös talviaikana.

Mahdollisuus oppisopimusopiskeluun - ota yhteys oppisopimustoimistoon klara.roos@axxell.fi, puh. 044 739 7359.

Beställ information

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hevostenhoitaja – Hevostalouden perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Axxell

Axxell

Axxellerera dina framtidsutsikter– vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många. Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxells vuxenutbildningar skräddarsys just för dig med hänsyn till dina behov. Tidigare utbildning och erfarenhet tas i beaktande och...


Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Axxell yhteystiedot

Axxell

Ratakatu 75
10300 Karjaa

 Näytä puhelinnumero
www.axxell.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hevostenhoitaja – Hevostalouden perustutkinto täytä seuraavat tiedot: